Parijs / Bezienswaardigheden / Arc de Triomphe Parijs

Arc de Triomphe Parijs

De triomfboog bezoeken & Tickets Arc de Triomphe

Arc de Triomphe Parijs

Alles over het bezoeken van Arc de Triomphe, de bekende triomfboog op één van de drukste verkeerspleinen van Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden en skip-the-line tickets van het monument vindt u op prachtigparijs.nl.

Tickets & info Arc de Triomphe

Adres: Place Charles-de-Gaulle, 75008 Parijs
Metro: Halte Charles-de-Gaulle-Etoile (lijnen 1, 2 of 6)
Tickets:

Skip-the-line tickets vanaf € 13,00 (Reserveer online)
0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners

November t/m maart iedere 1e zondag van de maand gratis entree

Hoe koopt u tickets voor Arc de Triomphe in Parijs?

Tip 1: Probeer uw skip-the-line ticket vooraf te reserveren (Reserveer online)

Tip 2: Met de voordelige Parijs Museum Pas heeft u met 1 aankoop (gratis) toegang tot veel monumenten en musea waaronder: Arc de Triomphe, Centre Pompidou, Louvre, Notre-Dame, Musée d'Orsay, Musée de l'Orangerie, Sainte-Chapelle, Versailles (Reserveer online)

Geopend: April t/m september dagelijks geopend van 10:00 tot 23:00u
Oktober t/m maart dagelijks geopend van 10:00 tot 22:30u
Gesloten: 1 januari, 1 mei, 8 mei (ochtend gesloten), 14 juli, 11 november (ochtend gesloten), 25 december
Handig: Onderstaand treft u een overzicht van populaire tickets voor een bezoek aan Parijs:

De bekendste en grootste triomfboog van Parijs is Arc de Triomphe. U treft de indrukwekkende bezienswaardigheid nabij de Champs-Élysées op het verkeersplein Charles de Gaulle, één van de drukste verkeerspleinen van Parijs.

Arc de Triomphe bezoeken

Voor een bezoek aan het monument kun u het beste gebruik maken van de ondergrondse voetgangerspassage. De ingang van de voetgangerspassage vindt u bij het trefpunt Avenue Champs-Élysées & Avenue de la Grande Armee. U herkent de passage aan een aflopende trap die u naar een tunnel onder het verkeersplein leidt, via deze tunnel komt u veilig bij Arc de Triomphe.

Arc de Triomphe staat in de top 3 van de grootste triomfbogen wereldwijd. Met een hoogte van 55 meter en een breedte van 45 meter is het bouwwerk een imposante verschijning in Parijs. De bovenkant (het dak) van Arc de Triomphe is dagelijks geopend voor bezoekers en biedt een prachtig uitzicht over de straten van Parijs. Het dak bereikt u middels een trap van 284 treden (dit is een behoorlijke klim) of door gebruik te maken van de aanwezige lift. Voor toegang tot het dak heeft u een toegangsbewijs nodig.

Tickets Arc de Triomphe in ParijsVoorzijde Arc de Triomphe - stock.adobe.com
Arc de Triomphe in Parijs bezoekenBinnenzijde Arc de Triomphe - stock.adobe.com

Arc de Triomphe bezoeken & Tickets

Het monument wordt dagelijks door duizenden toeristen bezocht, hou daarom rekening met drukte en (wacht)rijen. Het is daarom slim om van te voren een online toegangsbewijs aan te schaffen. Wilt u nu alvast uw toegangsbewijs voor Arc de Triomphe bestellen? Klik dan hier voor extra informatie.

Geschiedenis Arc de Triomphe

In 1806 werd begonnen met de bouw van het monument. De opdracht voor de bouw kwam vanuit Napoleon Bonaparte, hij besloot hiertoe ter ere van de overwinning van zijn Franse legers bij de slag van Austerlitz. Het ontwerp van Arc de Triomphe is gebaseerd op triomfbogen uit de Romeinse tijd, de ontwerper van het bouwwerk is Jean-François Chalgerin. De bouw van Arc de Triomphe duurde lang, in 1836 werd het monument na een bouwperiode van 30 jaar voltooid.

Arc de Triomphe is het symbool van militaire macht in Frankrijk. In 1920 werd 'de onbekende soldaat' (een ongeïdentificeerde gesneuvelde soldaat uit de 1e wereldoorlog) onder de boog van Arc de Triomphe begraven. In 1923 werd op het graf van deze soldaat een grote herdenkingsvlam geplaatst. De vlam staat symbool voor alle soldaten die gesneuveld zijn in de 1e en 2e wereldoorlog. De jaarlijkse ceremonie van de Franse dodenherdenking vindt plaats bij Arc de Triomphe, dit is altijd op 8 mei. Bij het monument worden gedurende de ceremonie kransen gelegd.

Wat kunt u zien bij Arc de Triomphe?

Op zowel de voorzijde als de achterzijde van het bouwwerk treft u meerdere afbeeldingen. De afbeeldingen hebben betrekking op belangrijke veldslagen (overwinningen) uit de Franse geschiedenis. Het merendeel van deze afbeeldingen laat succesvolle overwinningen van Napoleon zien. In de boog treft u wederom een verwijzing naar Napoleon, zo ziet u o.a. de namen van zijn generaals en officiers. Boven de boog vindt u nogmaals een eerbetoon aan Napoleon, daar ziet u een rand schilden met daarop zijn overwinningen.

Op het dak van Arc de Triomphe treft u een uitkijkplatform. Dit uitkijkpunt biedt een spectaculair uitzicht over de straten van Parijs. U ziet onder meer de Eiffeltoren, Sacré- Coeur en de Champs-Élysées.


Video: Arc de Triomphe Parijs

 


Hoe komt u bij Arc de Triomphe?

De metro is een handige en vlotte manier om Arc de Triomphe te bezoeken. Het monument is te bereiken via lijnen 1, 2 of 6 - halte Charles de Gaulle-étoile.

Bij Arc de Triomphe bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Arc de Triomphe Parijs