Parijs / Bezienswaardigheden / Arc de Triomphe Parijs

Arc de Triomphe Parijs

De triomfboog bezoeken & Tickets Arc de Triomphe

Arc de Triomphe Parijs

Alles over het bezoeken van Arc de Triomphe, de bekende triomfboog op één van de drukste verkeerspleinen van Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden en tickets van het monument vindt u op prachtigparijs.nl.

Arc de Triomphe Tickets & Info

Adres: Place Charles-de-Gaulle, 75008 Parijs
Metro:
  • Metrolijn 1 - Halte Charles-de-Gaulle-Etoile
  • Metrolijn 2 - Halte Charles-de-Gaulle-Etoile
  • Metrolijn 6 - Halte Charles-de-Gaulle-Etoile
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Arc de Triomphe in Parijs?

  • Tickets Arc de Triomphe inclusief toegang uitkijkpunt vanaf € 16,00 (Reserveer online)
  • 0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners
  • November t/m maart iedere 1e zondag van de maand gratis entree

Tip: Met dit voordelige combiticket heeft u toegang tot Arc de Triomphe incl. een 1 uur durende rondvaart over de Seine (Reserveer online)

Geopend:
  • April t/m september dagelijks geopend van 10:00 tot 23:00u
  • Oktober t/m maart dagelijks geopend van 10:00 tot 22:30u
Gesloten: 1 januari, 1 mei, 8 mei (ochtend gesloten), 14 juli, 11 november (ochtend gesloten), 25 december

De bekendste en grootste triomfboog van Parijs is Arc de Triomphe. U treft de indrukwekkende bezienswaardigheid aan het einde van Avenue des Champs-Élysées, op het verkeersplein Charles de Gaulle. Dit is één van de drukste verkeerspleinen van Parijs. Voor een bezoek aan de prachtige triomfboog kunt u gebruik maken van een ondergrondse voetgangerstunnel. De ingang van die tunnel vindt u bij het trefpunt Avenue des Champs-Élysées & Avenue de la Grande Armee. U herkent de ingang aan een aflopende trap, die u naar een tunnel onder het verkeersplein leidt. Via de tunnel komt u veilig bij Arc de Triomphe.

Arc de Triomphe Parijs bezoeken

Arc de Triomphe staat in de top drie van de grootste triomfbogen ter wereld. Arc de Triomphe is 55 meter hoog en 45 meter breed. Het dak van de bekende Franse triomfboog is dagelijks geopend voor bezoekers en biedt een geweldig uitkijkpunt over de straten van Parijs. Het uitkijkpunt bereikt u middels een trap van 284 treden (dit is een behoorlijke klim) of door gebruik te maken van de aanwezige lift. Voor toegang tot het dak heeft u een toegangsbewijs nodig.

Arc de Triomphe bezoeken & Tickets

De populaire triomfboog wordt dagelijks door duizenden mensen bezocht. Dit kan zorgen voor wachtrijen bij de kassa's. Zeker in het hoogseizoen kunnen de wachttijden regelmatig oplopen. Het is daarom handig om voorafgaand aan uw bezoek online toegangstickets te reserveren. Wilt u nu alvast uw toegangsticket voor Arc de Triomphe reserveren? Klik dan hier voor extra informatie.

Tickets Arc de Triomphe ParijsVoorzijde van Arc de Triomphe in Parijs
Arc de Triomphe Parijs bezoekenBinnenzijde Arc de Triomphe met Franse vlag

Geschiedenis Arc de Triomphe

In 1806 werd begonnen met de bouw van het overwinningsmonument. De opdracht voor de bouw kwam vanuit Napoleon Bonaparte. Hij besloot hiertoe ter ere van de overwinning van zijn Franse legers bij de slag van Austerlitz. Het ontwerp is gebaseerd op triomfbogen uit de Romeinse tijd. De ontwerper van het bouwwerk is Jean-François Chalgerin. De bouw van Arc de Triomphe duurde erg lang. In 1836 werd het monument na een bouwperiode van ruim 30 jaar voltooid.

Arc de Triomphe is het symbool van militaire macht in Frankrijk. In 1920 werd de onbekende soldaat (een ongeïdentificeerde gesneuvelde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog) onder de boog van Arc de Triomphe begraven. In 1923 werd op het graf van die soldaat een grote herdenkingsvlam geplaatst. Die vlam staat symbool voor alle soldaten die gesneuveld zijn in beide Wereldoorlogen. De jaarlijkse ceremonie van de Franse dodenherdenking vindt plaats bij Arc de Triomphe, dit is altijd op 8 mei. Bij het monument worden gedurende de ceremonie kransen gelegd.

Wat kunt u zien bij Arc de Triomphe?

Op zowel de voor- als de achterzijde van het bouwwerk treft u meerdere gebeeldhouwde afbeeldingen. De gedetaileerde afbeeldingen hebben betrekking op belangrijke veldslagen uit de Franse geschiedenis. Het merendeel van de afbeeldingen laten succesvolle overwinningen van Napoleon zien. In de boog treft u wederom een verwijzing naar Napoleon. U kunt daar de namen van zijn generalen en officieren aflezen. Boven de boog ziet u nogmaals een eerbetoon aan Napoleon, daar treft u een rand met wapenschilden van zijn overwinningen. Op het dak van Arc de Triomphe bevindt zich een fantastisch uitkijkpunt. Vanaf dat uitkijkpunt heeft u zicht op de Eiffeltoren, Sacré- Coeur en de Champs-Élysées.


Tours & Tickets Arc de Triomphe


Video: Arc de Triomphe Parijs

 


Hoe komt u bij Arc de Triomphe?

De metro is een handige en vlotte manier om Arc de Triomphe te bezoeken. Het monument is te bereiken via Metrolijn 1, 2 of 6 - Halte Charles de Gaulle-étoile.

Bij Arc de Triomphe bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Arc de Triomphe Parijs