Parijs / Bezienswaardigheden / Hôtel des Invalides

Hôtel des Invalides Parijs

De graftombe van Napoleon bezoeken & Tickets Les Invalides

Hôtel des Invalides Parijs

Informatie over het bezoeken van Hôtel des Invalides, de laatste rustplaats van Napoleon Bonaparte in Parijs. Tips, openingstijden en online tickets Hôtel des Invalides, de Dôme des Invalides en het Musée de l’Armée.

Hôtel des Invalides Tickets & Info

Adres: 129 Rue de Grenelle, 75007 Parijs
Metro:
  • Metrolijn 8 - Halte Invalides
  • Metrolijn 8 - Halte La Tour-Maubourg
  • Metrolijn 13 - Halte Varenne
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Hôtel des Invalides in Parijs?

  • Tickets Hôtel des Invalides incl. toegang Musée de l’Armée vanaf € 16,00 (Reserveer tickets online)
  • Combitickets Hôtel des Invalides en Panthéon vanaf € 26,10 (Reserveer tickets online)
  • 0 t/m 17 jaar gratis entree voor EU-inwoners
Geopend:
  • Maandag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00u
  • Dinsdag van 10:00 tot 21:00u
  • Woensdag van 14:00 tot 18:00u
  • Donderdag gesloten
Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december

Hôtel des Invalides is een iets minder bekende bezienswaardigheid in Parijs. Het grote vroegere militaire complex bestaat uit meerdere gebouwen afkomstig uit de zeventiende en achttiende eeuw. Oorspronkelijk is Hôtel des Invalides gebouwd om gewonde Franse ex-militairen een thuis te geven. Hedendaags staat het landgoed vooral bekend als de laatste rustplaats Napoleon Bonaparte en als thuisbasis van Musée de l’Armée.

Hôtel des Invalides Parijs bezoeken

Hôtel des Invalides bevindt zich in het zevende arrondissement van de Franse hoofdstad, nabij de prachtige Parijse brug Pont Alexandre III. Het fraaiste gebouw op het terrein is de voormalige koninklijke kapel Dôme des Invalides. Onder de goudkleurige koepel van de kapel bevindt zich de graftombe van Napoleon.

Ook treft u in Hôtel des Invalides meerdere interessante musea. Het bekendste museum is Musée de l’Armee. In dit museum treft u een grote collectie historische voorwerpen van het Franse leger. Het oudste stuk van het museum stamt uit de dertiende eeuw. De collectie van Musée de l’Armée bestaat uit wapens, kanonnen, harnassen, uniformen, schilderijen, foto’s en persoonlijke bezittingen van bekende Franse militaire leiders.

Hôtel des Invalides bezoeken & Tickets

Hôtel des Invaldes ontvangt jaarlijks 1,4 miljoen bezoekers. Voor toegang tot het grote militaire complex (incl. toegang tot de prachtige kapel en musea) heeft u een toegangsbewijs nodig. Mocht u uw online toegangstickets vooraf willen reserveren? Klik dan hier voor extra informatie.

Hôtel des InvalidesHôtel des Invalides in Parijs bezoeken
Hotel des Invalides ticketsBinnenplaats Hôtel des Invalides Parijs

Geschiedenis Hôtel des Invalides

Hôtel des Invalides is op initiatief van de Franse koning Lodewijk XIV in 1671 gebouwd. Met als doel een onderkomen te bieden aan Franse soldaten die tijdens hun diensttijd gewond waren geraakt. Hôtel des Invalides was het eerste opvanghuis voor ex-militairen in Europa. Het enorme verblijf is ontworpen als een kleine stad met een eigen kerk en ziekenhuis. Tegen het einde van de zeventiende eeuw bood het complex onderdak aan bijna 4000 inwoners. Tegenwoordig staat Hôtel des Invalides bekend als de laatste rustplaats van de Franse keizer Napoleon Bonaparte.

Graftombe Napoleon & Dôme des Invalides

Het praalgraf van Napoleon Bonaparte bevindt zich onder de koepel van de Dôme des Invalides. De indrukwekkende graftombe is volledig vervaardigd uit rood kwarts en is geplaats op een groene granieten voet. Het praalgraf bevindt zich in een speciaal hiervoor gecreëerde crypte. Rondom het grafmonument staan 12 grote beeldhouwwerken, die ieder een overwinning van Napoleon uitbeelden.

Hôtel des Invalides Musée de l’ArmeeInterieur van de kerk van Hôtel des Invalides
graftombe napoleonGraftombe van Napoleon Bonaparte bezoeken

In Hôtel des Invalides bevinden zich drie interessante musea:

Musée de l’Armée

Musée de l’Armée heeft een enorme collectie aan historische attributen van het Franse leger. U komt in het grote museum zwaarden en harnassen uit vroeger tijd tegen, maar ook hedendaags foto- en filmmateriaal. Regelmatig vinden er in het museum wisselende tentoonstellingen plaats.

Musée de l’Orde de la Liberation

Musée de l’Orde de la Liberation is een klein museum gewijd aan de helden die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de bevrijding van Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Musée des Plans-Reliefs

Musée des Plans-Reliefs herbergt een behoorlijke collectie aan oorlogskostuums en wapens uit de tijd van Napoleon. Op de bovenste verdieping van het museum treft u een verzameling aan militaire maquettes van steden uit de zeventiende en achttiende eeuw. De maquettes werden in het veld gebruikt om de strategie van een aanval te bepalen.


Tours & Tickets Hôtel des Invalides


Video: Hôtel des Invalides Parijs

 


Hoe komt u bij Hôtel des Invalides?

De metro is een handige en vlotte manier om Hôtel des Invalides te bezoeken. Het enorme verblijf is te bereiken via Metrolijn 8 – Halte Invalides of Halte La Tour-Maubourg of Metrolijn 13 – Halte Varenne.

Tickets Hotel des Invalides Parijs