Parijs / Bezienswaardigheden / Eiffeltoren Parijs

Eiffeltoren Parijs

Het symbool van Parijs bezoeken & Tickets Eiffeltoren

Eiffeltoren Parijs

Alles over de Eiffeltoren bezoeken, het bekendste monument van Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden, tours en voorrangstickets van het indrukwekkende bouwwerk vindt u op prachtigparijs.nl.

Eiffeltoren Tickets & Info

Adres: Champ de Mars, 75007 Parijs
Metro:
 • Metrolijn 6 - Halte Bir-Hakeim
 • Metrolijn 8 - Halte École Militaire
 • Metrolijn 9 - Halte Trocadér
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor de Eiffeltoren in Parijs?

TIP: De Eiffeltoren wordt jaarlijks door 6 miljoen mensen bezocht. Zeker in het hoogseizoen kunnen tickets al enkele dagen vooraf uitverkocht zijn. Het is sterk aanbevolen voorafgaand aan uw bezoek (online) tickets te reserveren:

 • De voordelige Parijs Stadspas verleent u toegang tot de 3 populairste bezienswaardigheden van Parijs: Musée du Louvre, de Eiffeltoren en een 1 uur durende rondvaart over de Seine (Klik hier voor meer informatie)
 • Geopend: Openingstijden Trap
  • Juli t/m augustus dagelijks geopend van 09:00 tot 00:45u
  • September t/m juni dagelijks geopend van 09:30 tot 18:30u
  Openingstijden Lift
  • Juli t/m augustus dagelijks geopend van 09:00 tot 00:45u
  • September t/m juni dagelijks geopend van 09:30 tot 23:45u
  Gesloten: 14 juli

  De bekendste bezienswaardigheid van Parijs is zonder twijfel de Eiffeltoren. De Eiffeltoren staat op Champs de Mars aan de linkeroever van de Seine. Dit open veld is voor Parijzenaren een populaire plek om op warme dagen van de zon te genieten. Tijdens de bouw van de Eiffeltoren lag Champs de Mars aan de rand van Parijs. Inmiddels is de Eiffeltoren het middelpunt van de stad.

  Eiffeltoren Parijs bezoeken

  Het monumentale bouwwerk bestaat uit drie verdiepingen. De hoogste verdieping is 276 meter hoog. Alle verdiepingen zijn toegankelijk voor bezoekers. U heeft hiervoor een toegangsbewijs nodig. Een regulier ticket geeft toegang tot de eerste en tweede verdieping. Voor toegang tot de derde verdieping heeft u een uitgebreider ticket nodig. De klim van de begane grond naar de eerste etage is 300 treden. De klim van de eerste etage naar de tweede etage is eveneens 300 treden. De bovenste verdieping kunt u enkel per lift bereiken. De wachtrijen voor toegang per trap zijn korter dan die voor toegang per lift. Het gebruik van een foto/videocamera is toegestaan in de Eiffeltoren.

  Eiffeltoren bezoeken & Tickets

  De Eiffeltoren is een ware publiekslieveling! Jaarlijks bezoeken ruim 6 miljoen mensen het monument. Het hoge bezoekersaantal zorgt voor lange (wacht)rijen bij de kassa's. Het is daarom handig om van te voren een toegangsbewijs aan te schaffen. Wilt u nu alvast uw toegangstickets voor de Eiffeltoren reserveren? Klik dan hier voor extra informatie.

  Parijs Eiffeltoren bezoekenEiffeltoren Parijs bezoeken met online toegangstickets
  Tickets Eiffeltoren in ParijsEerste verdieping Eiffeltoren Parijs

  Geschiedenis La Tour Eiffel

  Tussen 1887 en 1889 is de Eiffeltoren gebouwd. Dit was ter ere van de wereldtentoonstelling in Parijs. De Eiffeltoren is ontworpen door twee medewerkers van Gustav Eiffel: Maurice Koechlin & Émile Nouguier. De Eiffeltoren heeft inclusief vlaggenmast een hoogte van 324 meter. Het ijzeren frame van de Eiffeltoren weegt 7300 ton en wordt bij elkaar gehouden door 2,5 miljoen klinknagels. In totaal hebben 250 staalarbeiders meegewerkt aan de bouw van de toren. De top van de Eiffeltoren reageert op weersinvloeden van warmte en wind. De hoogte van de Eiffeltoren varieert hierdoor tot een maximum van 18 cm (afhankelijk van de buitentemperatuur) en de top beweegt maximaal 12 cm door de wind.

  Verdiepingen

  De Eiffeltoren bestaat uit drie verdiepingen. Alle verdiepingen zijn toegankelijk voor bezoekers.

  Begane grond

  Op de begane grond treft u een informatiebalie, souvenirwinkels en kassa’s met toegangstickets. Er staan voor de kassa's vrijwel dagelijks wachtrijen. Het is daarom handig om van te voren uw Eiffeltoren tickets aan te schaffen.

  Verdieping 1

  Op de eerste verdieping kunt u enkele korte filmpjes over de Eiffeltoren bekijken. Er is een panorama plattegrond (die aangeeft naar welk gebouw u uitkijkt) en u treft er een restaurant genaamd Madame Brasserie. Dit restaurant is te omschrijven als een luxe brasserie. De eyecatcher van de eerste etage is de glazen vloer, waardoor u naar beneden kunt kijken.

  Verdieping 2

  De tweede verdieping schenkt u een prachtig uitzicht over Parijs (ook op minder heldere dagen). Er is wederom een souvenirwinkel en u treft er het sterrenrestaurant Le Jules Verne.

  Verdieping 3: Top van de Eiffeltoren

  Vanaf de derde etage (top van de Eiffeltoren) zien de bezienswaardigheden van Parijs er piepklein uit. Op deze verdieping treft u het kantoortje van Gustav Eiffel. Tevens kunt u zien hoeveel kilometer (hemelsbreed gezien) bekende steden van de Eiffeltoren afliggen.

  Parijs EiffeltorenUitkijkpunt 1e etage van de Eiffeltoren
  Eiffeltoren ticketsWachtrij voor de Eiffeltoren gezien vanaf de 1e etage

  Tours & Tickets Eiffeltoren


  Video: La Tour Eiffel Parijs

   


  Hoe komt u bij de Eiffeltoren?

  De metro is een handige en vlotte manier om de Eiffeltoren te bezoeken. De Eiffeltoren is te bereiken via Metrolijn 6 - Halte Bir-Hakeim. De halte is op korte afstand van het monument, ongeveer 10 minuten lopen.

  Op een afstand van ongeveer 15 minuten lopen bevinden zich nog twee metro stops: Metrolijn 8 - Halte École Militaire en Metrolijn 9 - Halte Trocadér.

  Tegenover de Eiffeltoren bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

  Tegenover de Eiffeltoren bevindt zich tevens een opstappunt voor de Hop on Hop off waterbus van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

  Eiffeltoren tickets