Parijs / Bezienswaardigheden / Eiffeltoren Parijs

Eiffeltoren Parijs

Het symbool van Parijs bezoeken & Tickets Eiffeltoren

Eiffeltoren Parijs

Alles over het bezoeken van de Eiffeltoren, het bekendste monument van Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden en skip-the-line tickets van het indrukwekkende bouwwerk vindt u op prachtigparijs.nl.

Tickets & info Eiffeltoren

Adres: Champ de Mars, 75007 Parijs
Metro: Halte Bir-Hakeim (lijn 6), halte École Militaire (lijn 8) of Halte Trocadér (lijn 9)
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor de Eiffeltoren in Parijs?

Skip-the-line Tickets toegang t/m 2e verdieping per lift vanaf € 45,00 (Reserveer online)

Skip-the-line Tickets toegang t/m de top per lift vanaf € 46,00 (Reserveer online)

Skip-the-line Tickets toegang t/m de top per lift incl. Seine cruise en stadstour vanaf € 84,00 (Reserveer online)

Tip: De Eiffeltoren wordt jaarlijks door 6 miljoen mensen bezocht. Het hoge bezoekersaantal zorgt voor flinke wachtrijen bij het monument. Wachttijden kunnen oplopen tot meer dan een uur. Het is daarom verstandig om vooraf een skip-the-line ticket te reserveren:

Reserveer hier uw tickets
Geopend:

Trap
Juli t/m augustus dagelijks geopend van 09:00 tot 00:45u
September t/m juni dagelijks geopend van 09:30 tot 18:30u

Lift
Juli t/m augustus dagelijks geopend van 09:00 tot 00:45u
September t/m juni dagelijks geopend van 09:30 tot 23:45u
Gesloten: 14 juli
Tip: Onderstaand treft u een overzicht van skip the line tickets voor een bezoek aan de Eiffeltoren:

De bekendste bezienswaardigheid van Parijs is zonder twijfel de Eiffeltoren. De Eiffeltoren staat op Champs de Mars aan de linkeroever van de Seine. Dit open veld is voor Parijzenaren een populaire plek om op warme dagen van de zon te genieten. Tijdens de bouw van de Eiffeltoren lag Champs de Mars aan de rand van Parijs, inmiddels is de Eiffeltoren het middelpunt van de stad.

Eiffeltoren bezoeken

Het monumentale bouwwerk bestaat uit drie verdiepingen, de hoogste verdieping is 276 meter hoog. Alle verdiepingen zijn toegankelijk voor bezoekers, u hebt hiervoor een toegangsbewijs nodig. Een regulier ticket geeft toegang tot de 1e en 2e verdieping, voor de 3e verdieping heeft u een uitgebreider ticket nodig. De klim van de begane grond naar de 1e verdieping is 300 treden. De klim van de 1e naar de 2e verdieping is eveneens 300 treden. De bovenste verdieping kunt u enkel bereiken per lift. Als u de klim aan durft dan is het raadzaam een entreebewijs voor toegang per trap aan te schaffen. De wachttijden voor toegang per trap zijn een stuk korter dan die voor toegang per lift. Het gebruik van een foto/videocamera is toegestaan in de Eiffeltoren.

Eiffeltoren bezoeken & Tickets

De Eiffeltoren is een ware publiekslieveling! Jaarlijks bezoeken ruim 6 miljoen mensen het monument. Het hoge bezoekersaantal zorgt voor lange (wacht)rijen bij de kassa's. Het is daarom raadzaam om van te voren een skip-the-line toegangsbewijs aan te schaffen. Wil u nu alvast uw toegangsbewijs voor de Eiffeltoren bestellen? Klik dan hier voor extra informatie.

Tickets Eiffeltoren in ParijsVoorzijde Eiffeltoren - stock.adobe.com
Eiffeltoren in Parijs bezoekenOnderzijde Eiffeltoren - stock.adobe.com

Geschiedenis La Tour Eiffel

Tussen 1887 en 1889 is de Eiffeltoren gebouwd, dit was ter ere van de wereldtentoonstelling in 1889. De Eiffeltoren is ontworpen door 2 medewerkers van Gustav Eiffel, dit zijn Maurice Koechlin & Émile Nouguier.

De Eiffeltoren heeft inclusief vlaggenmast een hoogte van 324 meter. Het ijzeren frame van de Eiffeltoren bedraagt 7300 ton en wordt bij elkaar gehouden door 2,5 miljoen klinknagels. In totaal hebben 250 staalarbeiders meegewerkt aan de bouw van de toren. De top van de Eiffeltoren reageert op weersinvloeden van warmte en wind. De hoogte van de Eiffeltoren varieert tot een maximum van 18 cm (afhankelijk van de buitentemperatuur) en de top beweegt maximaal 12 cm door de wind.

Verdiepingen

De Eiffeltoren bestaat uit drie verdiepingen. Alle verdiepingen zijn toegankelijk voor bezoekers.

Begane grond

Op de begane grond treft u een informatiebalie, souvenirwinkels en kassa’s met toegangstickets. Er staan voor de kassa's altijd lange rijen. Het is daarom slim om van te voren uw toegangsbewijs aan te schaffen.

Verdieping 1

Op de 1e verdieping kunt u enkele korte filmpjes over de Eiffeltoren bekijken, er is een panorama plattegrond (die aangeeft naar welk gebouw u uitkijkt) en u treft er een restaurant genaamd Le 58 Tour Eiffel. Dit restaurant is te omschrijven als een luxe brasserie. De eyecatcher van de 1e verdieping is de glazen vloer, waardoor u naar beneden kijkt.

Verdieping 2

De 2e verdieping schenkt u een prachtig uitzicht over Parijs (ook op minder heldere dagen). Er is wederom een souvenirwinkel en u treft er het sterrenrestaurant Le Jules Verne.

Verdieping 3

Vanaf de 3e verdieping (top van de Eiffeltoren) zien de bezienswaardigheden van Parijs er piepklein uit. Op deze verdieping treft u het kantoortje van Gustav Eiffel en kunt u zien hoeveel kilometer (hemelsbreed gezien) bekende (hoofd)steden van de Eiffeltoren afliggen.


Video: Eiffeltoren Parijs

 


Hoe komt u bij de Eiffeltoren?

De metro is een handige en vlotte manier om de Eiffeltoren te bezoeken. De Eiffeltoren is te bereiken via lijn 6 - halte Bir-Hakeim, deze halte is op korte afstand van het monument, ongeveer 10 minuten lopen. Op een afstand van ongeveer 15 minuten lopen bevinden zich nog twee metrohaltes: École Militaire- lijn 8 en Trocadér- lijn 9.

Tegenover de Eiffeltoren bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Tegenover de Eiffeltoren bevindt zich tevens een halte voor de Hop on Hop off bootjes van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Eiffeltoren Parijs