Parijs / Bezienswaardigheden / Montmartre Parijs

Montmartre Parijs

De karakteristieke schilderswijk in Parijs bezoeken

Montmartre schilderswijk Parijs

Alles over het bezoeken van Montmartre, de bekende schilderswijk in Parijs. Praktische informatie over de interessantste bezienswaardigheden van de wijk vindt u op prachtigparijs.nl.

Info Montmartre

Metro:
  • Metrolijn 2 - Halte Anvers
  • Metrolijn 12 - Halte Abbesses
Aanrader:

Een leuke manier om Montmartre te verkennen is een smakelijke food tour genaamd French Cheese, Wine & Pastry (Klik hier voor meer informatie)

In het noorden van Parijs (in het 18e arrondissement) treft u de bekende wijk Montmartre. De wijk is gebouwd bovenop en rondom een 130 meter hoge heuvel genaamd La Butte Montmartre. Oorspronkelijk was Montmartre een dorpje buiten Parijs, maar in 1860 is Montmartre als wijk toegevoegd aan de stad. Het leuke aan de wijk is dat ze haar dorpse karakter heeft weten te behouden. Als u door Montmartre loopt, komt u allerlei leuke smalle straatjes, kleine pleintjes, witgekalkte huisjes en klassieke straatverlichting tegen.

Montmartre Parijs bezoeken

Montmartre staat bekend als de kunstenaarswijk van Parijs. Dit komt omdat bekende namen als Dali, Picasso en Vincent van Gogh in de wijk hebben gewoond. In de wijk wonen nog steeds veel kunstenaars. Een gedeelte van hen ziet u aan het werk op het historische (dorps)pleintje Place du Tertre. Op het charmante plein proberen de kunstenaars hun werk te verkopen.

Sacré-Coeur

De bekendste bezienswaardigheid in Montmartre is de Sacré-Coeur. De indrukwekkende witte basiliek bevindt zich bovenop de heuvel van Montmartre. Toegang tot de basiliek is gratis. Voor toegang tot de koepel heeft u een toegangsbewijs nodig. Voor de klim naar de Sacré-Coeur kunt u gebruik maken van een trap (meer dan 200 treden) of van een kleine kabeltram. Het uitzicht vanuit de koepeltoren van de witte basiliek is prachtig. Op de Eiffeltoren na heeft de Sacré-Coeur het hoogste uitkijkpunt van Parijs.

Place du Tertre

Het Place du Tertre is het historische dorpsplein bovenop de heuvel van Montmartre. Op het charmante pleintje treft u een gezellige mix van toeristen en kunstenaars. U kunt op het plein kunstwerken bekijken en aanschaffen. Tevens kunt u er een portret van uzelf of uw gezin laten maken.

Montmartre in Parijs bezoekenUitzicht op de Sacré-Coeur in Montmartre Parijs
Place du Tertre Montmartre in Parijs bezoekenKunstenaars aan het werk op Place du Tertre

Bezienswaardigheden Montmartre

Opéra Garnier

Opéra Garnier is een statig gebouw in Parijs. Rond 1862 werd begonnen met de bouw van de opera. Dertien jaar later in 1875 werd het prachtige operahuis voltooid. Het interieur van Opéra Garnier is rijkelijk versierd met marmer, bladgoud en een meerdere indrukwekkende plafondfresco's. Voor toegang tot het operahuis heeft u een toegangsbewijs nodig.

Musée de Montmartre

Nabij Place du Tertre treft u Musée de Montmartre. De collectie van het museum staat in het teken van de geschiedenis van het dorp (later de wijk) Montmartre en wordt verteld aan de hand van schilderijen, posters en tekeningen. U kunt tevens de tuin van het museum bezoeken. Het museum is dagelijks geopend vanaf 10:00u. Voor toegang tot het museum heeft u een toegangsbewijs nodig.

Montmartre in Parijs bezoekenCharmant straatje richting Musée de Montmartre
Montmartre ParijsCabarettheater Moulin Rouge in Montmartre Parijs

Moulin Rouge

Het bekendste cabarettheater ter wereld is de Moulin Rouge. De Moulin Rouge herkent u aan de iconische rode molen op het dak. Vroeger stond de Moulin Rouge bekend om haar wervelende cancan shows, tegenwoordig kunt u in de nachtclub de nieuwe revueshow Féerie bezoeken. Het is noodzakelijk van te voren een reservering te maken. Wilt u nu alvast uw toegangstickets voor de Moulin Rouge reserveren? Klik dan hier voor extra informatie.

Le mur de je t’aime

In Montmartre treft u tevens de liefdesmuur van Parijs: Le mur de je t’aime. Op deze muur staat in 250 talen Ik hou van jou geschreven. U vindt de muur op het plein Jehan Rictus Place des Abbesses.


Video: Montmartre Parijs

 


Hoe komt u bij Montmartre?

De metro is een handige en vlotte manier om Montmartre te bezoeken. De wijk is te bereiken via Metrolijn 2 – Halte Anvers of Metrolijn 12 – Halte Abbesses.

Montmartre schilderswijk Parijs