Parijs / Bezienswaardigheden / Montmartre Parijs

Montmartre Parijs

De karakteristieke schilderswijk in Parijs bezoeken

Montmartre schilderswijk Parijs

Alles over het bezoeken van Montmartre, de bekende schilderswijk in Parijs. Praktische informatie over de interessantste bezienswaardigheden van de wijk vindt u op prachtigparijs.nl.

Info Montmartre

Metro: Halte Anvers (lijn 2)
Halte Abbesses (lijn 12)
Tip:

Een leuke manier om de wijk te bezoeken is via een 2 uur durende wandeltocht incl. gidsvoor slechts 15 euro (Reserveer online)

Onderstaand treft u drie populaire tickets voor een bezoek aan Montmartre in Parijs:

In het noorden van Parijs (in het 18e arrondissement) treft u de bekende wijk Montmartre. De wijk is gebouwd bovenop en rondom de 130 meter hoge heuvel van Montmartre (La Butte Montmartre).

Montmartre bezoeken

Oorspronkelijk was Montmartre een dorpje buiten Parijs, maar met de gebiedsuitbreiding van Parijs in 1860 is Montmartre als wijk toegevoegd aan de stad. Het leuke aan de wijk is dat ze haar dorpse karakter heeft weten te behouden. Als u door Montmartre loopt, komt u allerlei leuke smalle straatjes, kleine pleintjes, witgekalkte huisjes en ouderwetse straatverlichting tegen.

Montmartre staat bekend als de kunstenaarswijk van Parijs. Dit komt omdat grote namen als Dali, Picasso en Van Gogh in de wijk hebben gewoond. In de wijk wonen nog steeds veel kunstenaars. Een gedeelte van hen ziet u aan het werk op het Place du Terre (het plein voor de Sacré-Coeur). Op dit plein verkopen de kunstenaars hun werk en bieden ze u de mogelijkheid om een portret van uwzelf of uw gezin te laten maken.

Montmartre in Parijs bezoekenUitzicht op Sacré-Coeur - stock.adobe.com
Place du Terre Montmartre in Parijs bezoekenKunstenaar op Place du Terre - stock.adobe.com

Bezienswaardigheden Montmartre

Sacré-Coeur

De bekendste bezienswaardigheid in Montmartre is de Sacré-Coeur. Deze indrukwekkende witte basiliek bevindt zich bovenop de heuvel van Montmartre. Toegang tot de basiliek is gratis, voor toegang tot de koepel heeft u een toegangsbewijs nodig. Voor de klim naar de Sacré-Coeur kunt u gebruik maken van een trap (meer dan 200 treden) of van een kabelbaan. Het uitzicht vanaf de Sacré-Coeur is spectaculair, op de Eiffeltoren na is dit het hoogste uitkijkpunt van Parijs.

Place du Tertre

Het Place du Tertre is het plein waarop de Sacré-Coeur staat. Op dit drukke plein treft u een gezellige mix van toeristen en kunstenaars. U kunt op het plein kunstwerken bekijken en/of kopen, ook kunt u er een portret van uwzelf of uw gezin laten maken.

Opéra Garnier

Opéra Garnier is een statig gebouw in Parijs. Rond 1862 werd begonnen met de bouw van de opera, 13 jaar later in 1875 werd het bouwwerk voltooid. Het interieur van de opera is rijkelijk versierd met marmer, bladgoud, fresco's en een aantal indrukwekkende plafondschilderingen. Voor toegang tot de opera heeft u een toegangsbewijs nodig.

Moulin Rouge

De bekendste nachtclub ter wereld is de Moulin Rouge. De Moulin Rouge herkent u aan de iconische rode molen op het dak. Vroeger stond de Moulin Rouge bekend om haar wervelende cancan shows, tegenwoordig kunt u in de club een spectaculaire dinnershow bezoeken. Het is raadzaam van te voren een reservering te maken. Lees hier meer over de dinnershow van de Moulin Rouge.

Montmartre in Parijs bezoekenVoorzijde Opéra Garnier - stock.adobe.com
Montmartre in Parijs bezoekenVoorzijde Moulin Rouge - stock.adobe.com

Musée de Montmartre

Nabij het Place du Tertre treft u het Musée de Montmartre. Het monumentale pand uit de 17e eeuw was ooit het onderkomen van beroemde schilders waaronder Vincent van Gogh. De collectie van het museum staat in het teken van de geschiedenis van het dorp (later de wijk) Montmartre en wordt verteld aan de hand van schilderijen, posters en tekeningen. U kunt tevens de prachtige tuinen van het museum bezoeken. Het museum is dagelijks geopend vanaf 10:00u. Voor toegang tot het museum heeft u een toegangsbewijs nodig.

Le mur de je t’aime

In Montmartre treft u de liefdesmuur van Parijs (Le Mur de je t’aime). Op deze muur staat in 250 talen ik hou van jou geschreven. U vindt de muur op het plein Jehan Rictus Place des Abbesses.


Video: Montmartre Parijs

 


Hoe komt u bij Montmartre?

De metro is een handige en vlotte manier om Montmartre te bezoeken. De wijk is te bereiken via lijn 2 – halte Anvers of lijn 12 – halte Abbesses.

Montmartre schilderswijk Parijs