Parijs / Bezienswaardigheden / Wijk Le Marais & Place des Vosges

Le Marais Parijs

Het Place des Vosges en Le Marais wijk bezoeken

Le Marais Parijs

Breng een bezoek aan de karakteristieke wijk Le Marais en Place des Vosges in Parijs. Informatie over de mooiste en interessantste bezienswaardigheden van het vierde arrondissement.

Info Le Marais wijk

Metro:
  • Metrolijn 1 - Halte Saint-Paul
  • Metrolijn 5 - Halte Bréguet Sabin
  • Metrolijn 7 - Halte Pont-Marie
  • Metrolijn 8 - Halte Chemin Vert

De mooie oude wijk Le Marais is gevestigd in het derde en het vierde arrondissement van het centrum van Parijs. Het is een karakteristieke wijk met veel oude architectuur, leuke winkeltjes, gastvrije restaurants, mooie parken en charmante oude binnenplaatsen. Op een doordeweekse dag is het in goed vertoeven in de gezellige wijk. Op zaterdag zijn veel winkels en restaurants gesloten vanwege de Joodse rustdag Sabbat. Op zondag is het in de wijk erg druk voornamelijk met Parijzenaren.

De wijk Le Marais in Parijs bezoeken

Tot aan de zeventiende eeuw woonden veel adellijke families in statige stadswoningen in Le Marais. De rijkdom van de vroegere bewoners is hedendaags nog steeds terug te zien in de wijk. Tegenwoordig treft u in Le Marais prachtige oude stadswoningen, ruime pleinen, smalle straatjes, chique boetieks en interessante kunstgallerijen. Kortom er is voldoende te zien en te doen in de mooie wijk!

Place des Vosges

Eén van de pareltjes in Le Marias is het bekende stadsplein Place des Vosges. Het historische plein stamt uit de zeventiende eeuw en heeft een oppervlakte van twee hectare. Aan de buitenzijde van het plein treft u 36 stadwoningen uit de zeventiende eeuw. De stadwoningen zijn gebouwd tussen 1605 en 1612 en zijn opgetrokken uit rood steen. Place des Vosges is een oase van rust en groen en is vooral geliefd onder Parijzenaren. U komt op het plein meer inwoners van Parijs dan toeristen tegen. Rondom Place des Vosges treft u meerdere kleinschalige kunstgallerijen.

Le Marais wijk in ParijsLe Marais wijk in Parijs bezoeken
Le Marais bezoekenStadsplein Place des Vosges in Le Marais Parijs

Bezienswaardigheden Le Marais

Musée Carnavalet

Musée Carnavalet bestaat sinds 1880 en richt zich op de geschiedenis is van Parijs. Het prachtige gebouw is uitgevoerd in de rijke Beaux-Arts stijl. De collectie van het museum is verdeeld over ruim honderd zalen en bestaat uit tekeningen, schilderijen en klassiek Frans meubilair. De trekpleister van het mooie museum zijn 30 volledige ingerichte stijlkamers uit de zeventiende en achttiende eeuw. Tevens treft u in het museum een uitgebreide bibliotheek. Toegang tot de permanente collectie van het museum is gratis.

Musée Picasso

Musée Picasso is een geliefd kunstmuseum in Parijs. De collectie van het mooie museum bestaat voor het grootste gedeelte uit kunstwerken van de beroemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso. Picasso heeft jarenlang in Parijs gewoond en na zijn dood is een groot gedeelte van zijn werk in het museum ondergebracht. De collectie van Musée Picasso bestaat o.a. uit schilderijen, sculpturen, tekeningen en gravures.

Hôtel de Sens

Hôtel des Sens is het oudste stadpaleis in Parijs en stamt uit de vijftiende eeuw. Het is één van de oudste middeleeuwse bouwwerken in de Franse hoofdstad. In de gevel van het historische pand ziet u een kanonskogel zitten, deze is afkomstig uit de tijd van de Franse revolutie. Hedendaags zit in Hôtel de Sens een uitgebreide bibliotheek over beeldende kunst gevestigd.

Place des VosgesMusée Carnavalet in Parijs bezoeken
Hôtel de Sense ParijsMusée Picasso in Parijs bezoeken

Hoe komt u bij Le Marais?

De metro is een handige en vlotte manier om Le Marais te bezoeken. De mooie wijk is de bezoeken via Metrolijn 1 – Halte Saint-Paul, Metrolijn 5 – Halte Bréguet Sabin, Metrolijn 7 – Halte Pont-Marie of Metrolijn 8 – Halte Chemin Vert.

De handige Hop on Hop off bussen van Parijs hebben verschillende haltes in de wijk. Klik hier voor extra informatie.

Place des voges le Marais Parijs