Parijs / Bezienswaardigheden / Le Petit Palais

Petit Palais Parijs

Kunstmuseum in Parijs bezoeken & Tickets Musée Petit Palais

Petit Palais Parijs

Alles over het bezoeken van Musée Petit Palais in Parijs. Informatie over de collectie, openingstijden en geschiedenis van het mooie kunstmuseum vindt u op prachtigparijs.nl.

Petit Palais Tickets & Info

Adres: Avenue Winston Churchill, 75008 Parijs
Metro:
  • Metrolijn 1 - Halte Champs-Élysées-Clemenceau
  • Metrolijn 9 - Halte Franklin D. Roosevelt
  • Metrolijn 13 - Halte Champs-Élysées-Clemenceau
Toegang:

Hoe krijgt u toegang tot Musée Petit Palais in Parijs?

  • Toegang tot de permanente collectie van Petit Palais is gratis
  • Voor de tijdelijke tentoonstellingen van het museum heeft u een toegangsbewijs nodig
Geopend:
  • Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00u
  • Maandag gesloten
Gesloten: 1 januari, 1 mei, 14 juli, 11 november en 25 december

Het prachtige kunstmuseum Petit Palais staat bekend als het Louvre in het klein. In Musée Petit Palais treft u een grote verzameling van zowel oude als moderne kunst. De collectie van het museum bestaat grotendeels uit schilderwerken van Franse kunstenaars uit de negentiende en twintigste eeuw. Toch komt u in het mooie museum ook meerdere kunstwerken uit de oudheid tegen. Toegang tot de permanente collectie van Le Petit Palais is gratis.

Petit Palais Parijs bezoeken

Het prachtige Musée Petit Palais is ontworpen rond 1900 door architect Charles Girault. De huidige permanente collectie van het museum bestaat uit schilderijen, wandkleden, porselein, sieraden en Franse koninklijke meubelstukken. U komt in het mooie museum ook schilderijen van enkele bekende Nederlandse kunstenaars tegen. Tevens vindt u in het museum kunstwerken van de Franse grootmeesters Monet en Rodin.

Petit Palais bezoeken & Toegang

Musée Petit Palais heeft een permanente en een tijdelijke collectie. Voor de permanente collectie van het museum heeft u geen toegangsbewijs nodig, toegang hiertoe is gratis. Mocht u ook de tijdelijke tentoonstelling(en) van het museum willen bezoeken dan heeft u daarvoor een toegangsbewijs nodig. U kunt deze ter plaatse bij de ingang van het museum aanschaffen.

Musée Petit PalaisVoorzijde van Musée Petit Palais in Parijs
Petit Palais Parijs bezoekenInterieur Musée Petit Palais bezoeken

Bezoek de tuinen van Petit Palais

In de heerlijke tuin op de binnenplaats van Musée Petit Palais treft u een leuk café/restaurant. U kunt daar genieten van een kopje koffie of thee en een Franse lekkernij. De prachtige binnentuin van het museum is een oase van rust en herbergt een schat aan mooie en exotische planten. Mocht u van plan zijn een bezoek te brengen aan het museum dan mag een bezoekje aan de mooie tuin van Petit Palais zeker niet ontbreken.

Grand Palais

Aan de overzijde van Musée Petit Palais bevindt zich de prachtige tentoonstellingshal Grand Palais. De prachtige hal is eveneens als Petit Palais gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900. Het indrukwekkende glazen dak van Grand Palais bestaat volledig uit art-nouveau smeedijzerwerk en glas. In Grand Palais zijn geen (permanente) musea gevestigd.


Video: Musée Petit Palais Parijs

 


Hoe komt u bij Petit Palais?

Musée Petit Palais ligt centraal in Parijs stad en bevindt zich op loopafstand van vele andere bekende monumenten.

De metro is een handige manier om het kunstmuseum te bezoeken. Petit Palais is te bereiken via Metrolijn 1 of 13 - Halte Champs-Élysées–Clemenceau of Metrolijn 9 - Halte Franklin D. Roosevelt.

Paleis Parijs