Parijs / Bezienswaardigheden / Petit Palais

Petit Palais Parijs

Kunstmuseum in Parijs bezoeken & Tickets Petit Palais

Petit Palais Parijs

Alles over het bezoeken van Petit Palais het mooie kunstmuseum in Parijs. Praktische informatie over de collectie, binnentuin en openingstijden van het museum vindt u op prachtigparijs.nl

Petit Palais Tickets & Info

Adres: Avenue Winston Churchill, 75008 Parijs
Metro: Halte Champs-Élysées-Clemenceau (lijn 1 of 13) of halte Franklin D. Roosevelt (lijn 9)
Toegang:

Hoe krijgt u toegang tot Musée Petit Palais in Parijs?

  • Toegang tot de permanente collectie van Petit Palais is gratis
  • Voor de tijdelijke tentoonstellingen van het museum heeft u een toegangsbewijs nodig
Geopend: Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00u
Maandag gesloten
Gesloten: 1 januari, 1 mei, 14 juli, 11 november en 25 december

Het prachtige kunstmuseum Petit Palais staat bekend als het Louvre in het klein. In Musée Petit Palais treft u een grote verzameling van zowel oude als moderne kunst. De collectie van het museum bestaat grotendeels uit schilderwerken van Franse kunstenaars uit de negentiende en twintigste eeuw. Toch komt u in het mooie museum ook meerdere kunstwerken uit de oudheid tegen. Toegang tot de permanente collectie van Petit Palais is gratis.

Petit Palais Parijs bezoeken

Het prachtige Musée Petit Palais is ontworpen rond 1900 door architect Charles Girault. De huidige permanente collectie van het museum bestaat uit schilderijen, wandkleden, porselein, sieraden en Franse koninklijke meubelstukken. U komt in het mooie museum ook schilderijen van enkele bekende Nederlandse kunstenaars tegen. Tevens vindt u in het museum kunstwerken van de Franse grootmeesters Monet en Rodin.

Petit Palais bezoeken & Toegang

Musée Petit Palais heeft een permanente en een tijdelijke collectie. Voor de permanente collectie van het museum heeft u geen toegangsbewijs nodig, toegang hiertoe is gratis. Mocht u ook de tijdelijke tentoonstelling(en) van het museum willen bezoeken dan heeft u daarvoor een toegangsbewijs nodig. U kunt deze ter plaatse bij de ingang van het museum aanschaffen.

Musée Petit PalaisVoorzijde Musée Petit Palais Parijs
Petit Palais Parijs bezoekenInterieur Petit Palais bezoeken

Binnentuin Petit Palais

In de heerlijke tuin op de binnenplaats van Musée Petit Palais treft u een leuk café/restaurant. U kunt daar genieten van een kopje koffie of thee en een Franse lekkernij. De prachtige binnentuin van het museum is een oase van rust en herbergt een schat aan mooie en exotische planten. Mocht u van plan zijn een bezoek te brengen aan het museum dan mag een bezoekje aan de mooie tuin van Petit Palais zeker niet ontbreken.

Grand Palais

Aan de overzijde van Musée Petit Palais bevindt zich de enorm grote glazen tentoonstellingshal Grand Palais. De prachtige glazen hal is eveneens gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs. De constructie van het enorme bouwwerk bestaat uit art-nouveau smeedijzerwerk en glas. In het Grand Palais zijn momenteel geen permanente musea gevestigd.


Video: Petit Palais Parijs

 


Hoe komt u bij Petit Palais?

Musée Petit Palais bevindt zich in hartje Parijs. U zou daarom kunnen overwegen om de afstand te voet af te leggen. Daarnaast is de metro een handige manier om het kunstmuseum te bezoeken. Petit Palais is te bereiken via lijn 1 of lijn 13 - halte Champs-Élysées – Clemenceau.

Paleis Parijs