Parijs / Bezienswaardigheden / Sainte-Chapelle Parijs

Sainte-Chapelle Parijs

De prachtige kapel bezoeken & Tickets Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle Parijs

Alles over het bezoeken van Sainte-Chapelle, de hofkapel van de vroegere koninklijke familie in Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden, indeling en online tickets van de kapel vindt u op prachtigparijs.nl.

Sainte-Chapelle Tickets & Info

Adres: 8 Boulevard du Palais, 75001 Parijs
Metro: Metrolijn 4 - Halte Cité
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Sainte-Chapelle in Parijs?

 • Tickets Sainte-Chapelle en La Conciergerie vanaf € 20,00 (Reserveer online)
 • Tickets excursie met gids Sainte-Chapelle, La Conciergerie en Île de la Cité vanaf € 59,00 (Reserveer online)
 • 0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners
 • November t/m maart iedere 1e zondag van de maand gratis entree

 • De populaire Seine Pas verleent u toegang tot hofkapel Sainte-Chapelle, Musée d’Orsay en een 1 uur durende rondvaart over de Seine (Klik hier voor meer informatie)
 • Geopend:
  • April t/m september dagelijks geopend van 09:00 tot 19:00u
  • Oktober t/m maart dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00u
  Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december

  De voormalige hofkapel van het vroegere stadspaleis van Lodewijk IX is Sainte-Chapelle. De kapel is het enige volledig overgebleven bouwwerk van het oude koninklijke paleis. De kapel bevindt zich in het centrum van Parijs op het eiland Île de la Cité, nabij de Notre-Dame. De prachtige hofkapel is gebouwd in een Rayonnant Gotische stijl. Bijzonder fraai zijn de rijke versieringen in de kapel, evenals de hoge glas in lood ramen die een betoverend effect hebben.

  Sainte-Chapelle Parijs bezoeken

  De prachtige kerk is opgebouwd uit 2 kapellen: een eenvoudige kapel op de benedenverdieping (oorspronkelijk bestemd voor het hof) en een rijkelijk versierde kapel op de bovenverdieping voor de vroegere koninklijke familie. Op de bovenverdieping treft u de oogverblindende 15 meter hoge glas in lood ramen die kenmerkend zijn voor Sainte-Chapelle. Op de indrukwekkende ramen staan meer dan 100 verhalen uit de bijbel afgebeeld. Het merendeel van de prachtige ramen stammen uit de dertiende eeuw. Het roosvenster is later (in de vijtiende eeuw) toegevoegd. Beide kapellen van de kerk zijn toegankelijk voor bezoekers.

  Sainte-Chapelle bezoeken & Tickets

  Sainte-Chapelle is één van de populaire hoogtepunten onder bezoekers van Parijs. Het is daarom handig om van te voren een online toegangsbewijs aan te schaffen. Wilt u nu alvast uw toegangsbewijs voor Sainte-Chapelle en La Conciergerie reserveren? Klik dan hier voor extra informatie.

  Tickets Sainte-Chapelle ParijsSainte-Chapelle Parijs bezoeken
  Bezoeken Sainte-Chapelle in ParijsInterieur Sainte-Chapelle Parijs

  Geschiedenis Sainte-Chapelle

  Sainte-Chapelle is gebouwd tussen 1242 en 1248 in opdracht van koning Lodewijk IX. Hij gaf opdracht tot de bouw van de kapel omdat hij een onderkomen zocht voor een aantal belangrijke Christelijke relikwieën, die in het bezit van de Franse kroon waren gekomen. De relikwieën waren afkomstig uit Constantinopel en waren tijdens een kruistocht buitgemaakt. Hedendaags worden de relikwieën bewaard in de schatkamer van de Notre-Dame.

  Geschiedenis Conciergerie

  De Conciergerie is aan het begin van de veertiende eeuw gebouwd in opdracht van Filips IV. Het gebouw was de zetel van de Comte des cierges (Garde der kaarsen). Die garde ging over de belastingen en huisvesting van de inwoners van het vroegere Parijs. Tijdens de Franse revolutie werd het gebouw in gebruik genomen als staatsgevangenis. Hedendaags is een gedeelte van de Conciergerie in gebruik door het Franse gerechtshof. Tevens is een deel van het pand opengesteld voor bezoekers. Voor een bezoek aan La Conciergerie heeft u een toegangsbewijs nodig.

  Sainte-Chapelle en Conciergerie waren beiden onderdeel van het vroegere paleiscomplex van de Franse koninklijke familie. Eind veertiende eeuw verhuisde de koninklijke familie naar het nieuwe stadspaleis het Louvre en werd het oude stadspaleis niet langer permanent bewoond.


  Video: Sainte-Chapelle Parijs

   


  Hoe komt u bij Sainte-Chapelle & La Conciergerie?

  Sainte-Chapelle en La Conciergerie liggen centraal in Parijs stad en bevinden zich op loopafstand van vele andere bekende monumenten.

  De metro is een handige en vlotte manier om Sainte-Chapelle en La Conciergerie te bezoeken. De gebouwen zijn te bereiken via Metrolijn 4 – Halte Cité.

  Sainte-Chapelle Parijs