Parijs / Bezienswaardigheden / Sainte-Chapelle Parijs

Sainte-Chapelle Parijs

De prachtige kapel bezoeken & Tickets Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle Parijs

Alles over het bezoeken van Sainte-Chapelle, de voormalige hofkapel in Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden, indeling en online tickets van de kapel vindt u op prachtigparijs.nl.

Tickets & info Sainte-Chapelle

Adres: 8 Boulevard du Palais, 75001 Parijs
Metro: Halte Cité (lijn 4)
Tickets:

Tickets vanaf € 11,50 (Reserveer online)
0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners

November t/m maart iedere 1e zondag van de maand gratis entree

Hoe koopt u tickets voor Sainte-Chapelle in Parijs?

TIP: Probeer uw toegangsbewijs vooraf te reserveren (Reserveer online)

Geopend: April t/m september dagelijks geopend van 09:00 tot 19:00u
Oktober t/m maart dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00u
Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december

De voormalige hofkapel van het koninklijke paleis van Lodewijk IX was Sainte-Chapelle. Sainte-Chapelle is het enige volledig overgebleven gebouw van het oude koninklijke paleis. De kapel bevindt zich in het centrum van Parijs op het eiland Île de la Cité, dicht in de buurt van de Notre-Dame.

Sainte-Chapelle bezoeken

De prachtige kerk is opgebouwd uit 2 kapellen: een eenvoudige kapel (oorspronkelijk bestemd voor het hof) op de benedenverdieping en een prachtige rijk versierde kapel op de bovenverdieping (oorspronkelijk bestemd voor de koninklijke familie).

Tickets Sainte-Chapelle in ParijsZijaanzicht Sainte-Chapelle - stock.adobe.com
Bezoeken Sainte-Chapelle in ParijsInterieur Sainte-Chapelle - stock.adobe.com

Sainte-Chapelle bezoeken & Tickets

Op de bovenverdieping treft u de oogverblindende 15 meter hoge glas-in-loodramen die kenmerkend zijn voor Sainte-Chapelle. Op de prachtige ramen staan meer dan 100 verhalen uit de bijbel afgebeeld. Het merendeel van de glas-in-lood-ramen stammen uit de 13e eeuw. Het roosvenster is later (in de 15e eeuw) toegevoegd. Beide kapellen van de kerk zijn toegankelijk voor bezoekers. Sainte-Chapelle is een populaire bezienswaardigheid onder bezoekers van Parijs. Het is daarom handig om van te voren een online toegangsbewijs aan te schaffen. Wilt u nu alvast uw toegangsbewijs voor de Sainte-Chapelle bestellen? Klik dan hier voor extra informatie.

Geschiedenis Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle is gebouwd tussen 1242 en 1248 in opdracht van koning Lodewijk IX. Hij gaf opdracht tot de bouw van de kapel omdat hij een onderkomen zocht voor een aantal belangrijke relikwieën. Deze bestaan uit: een stukje van het kruis, de doornenkroon en één van de nagels die gebruikt zouden zijn bij de kruisiging van Christus. Na de Franse revolutie zijn de relikwieën verhuisd naar de schatkamer van de Notre-Dame.


Video: Sainte-Chapelle Parijs

 


Hoe komt u bij Sainte-Chapelle?

De metro is een handige en vlotte manier om Sainte-Chapelle te bezoeken. De kapel is te bereiken via lijn 4– halte Cité.

Sainte-Chapelle Parijs