Parijs / Bezienswaardigheden / Sainte-Chapelle Parijs

Sainte-Chapelle Parijs

De prachtige kapel bezoeken & Tickets Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle Parijs

Alles over het bezoeken van Sainte-Chapelle, de hofkapel van de vroegere koninklijke familie in Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden, indeling en online tickets van de kapel vindt u op prachtigparijs.nl.

Sainte-Chapelle Tickets & Info

Adres: 8 Boulevard du Palais, 75001 Parijs
Metro: Halte Cité (lijn 4)
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Sainte-Chapelle in Parijs?

  • Tickets Sainte-Chapelle vanaf € 11,50 (Reserveer online)
  • Tickets Sainte-Chapelle en Conciergerie vanaf € 18,50 (Reserveer online)
  • 0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners
  • November t/m maart iedere 1e zondag van de maand gratis entree

Tip: De populaire Seine Pas verleent u toegang tot Sainte-Chapelle, Musée d’Orsay en een 1 uur durende cruise over de Seine incl. aperitief (Reserveer online)

Geopend: April t/m september dagelijks geopend van 09:00 tot 19:00u
Oktober t/m maart dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00u
Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december

De voormalige hofkapel van het vroegere stadspaleis van Lodewijk IX is Sainte-Chapelle. De kapel is het enige volledig overgebleven bouwwerk van het oude koninklijke paleis. De kapel bevindt zich in het centrum van Parijs op het eiland Île de la Cité, nabij de Notre-Dame. De prachtige hofkapel is gebouwd in een Rayonnant Gotische stijl. Bijzonder fraai zijn de rijke versieringen in de kapel, evenals de hoge glas in lood ramen die een betoverend effect hebben.

Sainte-Chapelle Parijs bezoeken

De prachtige kerk is opgebouwd uit 2 kapellen: een eenvoudige kapel op de benedenverdieping (oorspronkelijk bestemd voor het hof) en een rijkelijk versierde kapel op de bovenverdieping voor de vroegere koninklijke familie. Op de bovenverdieping treft u de oogverblindende 15 meter hoge glas in lood ramen die kenmerkend zijn voor Sainte-Chapelle. Op de indrukwekkende ramen staan meer dan 100 verhalen uit de bijbel afgebeeld. Het merendeel van de prachtige ramen stammen uit de dertiende eeuw. Het roosvenster is later (in de vijtiende eeuw) toegevoegd. Beide kapellen van de kerk zijn toegankelijk voor bezoekers.

Sainte-Chapelle bezoeken & Tickets

Sainte-Chapelle is één van de populaire hoogtepunten onder bezoekers van Parijs. Het is daarom handig om van te voren een online toegangsbewijs aan te schaffen. Wilt u nu alvast uw toegangsbewijs voor Sainte-Chapelle reserveren? Klik dan hier voor extra informatie.

Tickets Sainte-Chapelle ParijsSainte-Chapelle Parijs bezoeken
Bezoeken Sainte-Chapelle in ParijsInterieur Sainte-Chapelle Parijs

Geschiedenis Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle is gebouwd tussen 1242 en 1248 in opdracht van koning Lodewijk IX. Hij gaf opdracht tot de bouw van de kapel omdat hij een onderkomen zocht voor een aantal belangrijke Christelijke relikwieën, die in het bezit van de Franse kroon waren gekomen. De relikwieën waren afkomstig uit Constantinopel en waren tijdens een kruistocht buitgemaakt. Hedendaags worden de relikwieën bewaard in de schatkamer van de Notre-Dame.

Geschiedenis Conciergerie

De Conciergerie is aan het begin van de veertiende eeuw gebouwd in opdracht van Filips IV. Het gebouw was de zetel van de Comte des cierges (Garde der kaarsen). Die garde ging over de belastingen en huisvesting van de inwoners van het vroegere Parijs. Tijdens de Franse revolutie werd het gebouw in gebruik genomen als staatsgevangenis. Hedendaags is een gedeelte van de Conciergerie in gebruik door het Franse gerechtshof. Tevens is een deel van het pand opengesteld voor bezoekers. Voor een bezoek aan Conciergerie heeft u een toegangsbewijs nodig.

Sainte-Chapelle en Conciergerie waren beiden onderdeel van het vroegere paleiscomplex van de Franse koninklijke familie. Eind veertiende eeuw verhuisde de koninklijke familie naar het nieuwe stadspaleis het Louvre en werd het oude stadspaleis niet langer permanent bewoond.


Video: Sainte-Chapelle Parijs

 


Hoe komt u bij Sainte-Chapelle & La Conciergerie?

De metro is een handige en vlotte manier om Sainte-Chapelle en La Conciergerie te bezoeken. De gebouwen zijn te bereiken via lijn 4 – halte Cité. Aangezien de prachtige monumenten midden in het centrum van Parijs liggen, zijn deze qua afstand prima lopend te bereiken mits u goed ter been bent.

Sainte-Chapelle Parijs