Parijs / Bezienswaardigheden / Picasso museum Parijs

Musée Picasso Parijs

Het kunstmuseum bezoeken & Tickets museum Picasso

Musée Picasso Parijs

Alles over het bezoeken van Musée Picasso in Parijs, het museum met de grootste collectie kunstwerken van Picasso. Praktische informatie over de collectie, openingstijden en online tickets van het museum vindt u op prachtigparijs.nl.

Info & Tickets Picasso museum Parijs

Adres: 5 Rue de Thorigny, 75003 Parijs
Metro: Metrolijn 1 - Halte Saint-Paul
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Musée Picasso in Parijs?

  • Tickets Musée Picasso vanaf € 16,00 (Reserveer online)
  • Combitickets Musée Picasso & Centre Pompidou vanaf € 33,00 (Reserveer online)
  • 0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners
  • Iedere 1e zondag van de maand gratis entree
Geopend:
  • Dinsdag t/m vrijdag van 10:30 tot 18:00u
  • Zaterdag en zondag van 09:30 tot 18:00u
  • Maandag gesloten
Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december

Musée Picasso bevindt zich in het voormalige hotel Salé. Het prachtige pand stamt uit de zeventiende eeuw en herbergt de grootste collectie Picasso kunstwerken ter wereld. De twee andere grote Picasso musea bevinden zich in Spanje in de Spaanse steden Barcelona en Malaga.

Musée Picasso in Parijs bezoeken

De uitgebreide collectie van het Picasso Museum in Parijs bestaat uit schilderijen, sculpturen, aardewerken, reliëfschilderingen, collages, tekeningen en etsen allen vervaardigd door Pablo Picasso. Het oudste stuk van het museum stamt uit 1901 en betreft een zelfportret van de kunstenaar. Het schilderij is een oliewerk op doek en is gemaakt in Picasso zijn blauwe periode. Hij heeft zichzelf afgebeeld als een eenzame man, gekleed in een donkerblauwe jas. Het meeste recente Picasso stuk van het museum stamt uit 1971.

Picasso museum bezoeken & Tickets

Musée Picasso bevindt zich in het derde arrondissement van Parijs, in de karakteristieke wijk Le Marais. Het charmante museum bestaat uit drie etages. Op de eerste en tweede verdiepingen treft u kunstwerken gemaakt door Picasso zelf. Op de derde verdieping treft u de persoonlijke kunstverzameling van Picasso. Tevens zijn in het museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te zien van kunstenaars die sterk door Picasso zijn geïnspireerd of die een persoonlijke band met hem hadden. Voor toegang tot het museum heeft u een toegangsbewijs nodig.

Picasso museum Parijs bezoekenMusée Picasso in Parijs bezoeken
Musée Picasso in Parijs bezoekenMusée Picasso in Parijs bezoeken met online tickets

Wie was Pablo Picasso

Pablo Picasso werd in 1881 geboren in Spanje in de Spaanse stad Malaga. Hij was de zoon van een Spaanse tekenaar, beeldhouwer en kunstenaar. Picasso was een groot kunstenaar en charmeur. Hij had in zijn leven met verschillende vrouwen een liefdesrelatie. Elk van de vrouwen op wie hij verliefd werd, beïnvloedde zijn werk op een nieuwe manier. Vanaf 1904 werd de kunstenaar een permanent inwoner van Parijs. Tot 1909 leefde hij in de Parijse wijk Montmartre, nabij de Moulin Rouge en Sacré-Coeur.

Picasso sterf in 1973, op 91 jarige leeftijd en liet een flinke collectie kunstwerken na. De Franse overheid beschikt over een zeer uitgebreide collectie van zijn werk. Maar liefst 203 schilderijen, 158 sculpturen, 88 andere objecten van aardewerk, bijna 1500 tekeningen, 29 reliëfschilderingen, 1600 gravures, 15 collages en 30 tekenmappen zijn in handen van de Frans staat. Een groot deel van die kunstwerken is te zien in Musée Picasso in Parijs.


Video: Musée Picasso Parijs

 


Hoe komt u bij Musée Picasso?

De metro is een handige en vlotte manier om Musée Picasso te bezoeken. Het museum is te bereiken via Metrolijn 1 - Halte Saint-Paul.

Bij mooi weer is Le Marais een charmante en interessante wijk om te verkennen.

Musée Picasso Parijs