Parijs / Bezienswaardigheden / Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg Parijs

Stadspark Jardin du Luxembourg in Parijs bezoeken

Jardin du Luxembourg Parijs

Alles over het bezoeken van Jardin du Luxembourg, het prachtige park in Parijs. Praktische informatie over de bezienswaardigheden en openingstijden van het grote stadspark vindt u op prachtigparijs.nl.

Info Jardin du Luxembourg

Adres: Rue de Médicis - Rue de Vaugirard, 75006 Paris
Metro:
  • Metrolijn 4 - Halte Odéon
  • Metrolijn 10 - Halte Odéon
Geopend:
  • Het park is dagelijks geopend, tijdens daglicht
  • Openingstijden liggen tussen 07:30 en 08:15u
  • Sluitingstijden liggen tussen 16:30 en 22:30u

In de historische wijk Latin Quartier treft u bij stadspaleis Palais du Luxembourg het geliefde stadspark Jardin du Luxembourg. Het park is populair onder zowel toeristen als Parijzenaren en bevindt zich aan de oever van de Seine (nabij universiteit Sorbonne). Jardin du Luxembourg is indrukwekkend groot en heeft een oppervlakte van ruim 20 hectare.

Jardin du Luxembourg Parijs bezoeken

Jardin du Luxembourg is het bekendste en drukst bezochte stadspark van Parijs. Het prachtige park heeft brede lanen, fijne terrassen en een flinke verzameling aan klassieke standbeelden. In het midden van het park treft u een enorme achthoekige vijver, deze vijver wordt het Grand Bassin genoemd. Het Grand Bassin is het centrale punt van het park. Alle aanwezige looppaden en tuinen zijn rondom de vijver aangelegd. In het park is altijd iets te doen. U treft er een openluchtcafé, jeu de boules banen, een poppentheater, een klein museum en tennisbanen. Het stadspark is dagelijks geopend en toegang is gratis.

Bezoeken Jardin du Luxembourg in ParijsHistorische Medici fontein in Jardin du Luxembourg
Jardin du Luxembourg ParijsGrand Bassin in Jardin du Luxembourg Parijs

Geschiedenis Jardin du Luxembourg

Stadspaleis Palais du Luxembourg werd rond 1612 gebouwd voor Maria de Medici. Zij was de weduwe van koning Hendrik IV. Palais du Luxembourg is gemodelleerd naar het bekende Palazzo Pitti uit haar geboorteplaats Florence. Ondanks dat Maria de Medici maar korte tijd verbleef in haar nieuwe paleis, blijft het prachtige gebouw toch aan haar herinneren. Palais du Luxembourg is in de negentiende eeuw flink verbouwd. Vandaag de dag is het de zetel van de Franse senaat. Het stadspaleis is helaas niet toegankelijk voor bezoekers.

Rond 1612 werd eveneens in opdracht van Maria de Medici begonnen met de aanleggen van de tuinen van het paleis. Die tuinen staan vandaag de dag bekend als stadspark Jardin du Luxembourg. De invloed van Maria de Medici bij de aanleg van Jardin du Luxembourg is nog steeds terug te zien in de hoeveel kunst die het park rijk is. In Jardin du Luxembourg komt u meer dan 100 klassieke standbeelden tegen. Tevens vindt u er een aantal prachtige fonteinen, waarvan de klassieke Medici fontein dé bezienswaardigheid van het park is.


Video: Jardin du Luxembourg Parijs

 


Hoe komt u bij Jardin du Luxembourg?

De metro is een handige en vlotte manier om Jardin du Luxembourg te bezoeken. Het stadspark bevindt zich in het zesde arrondissement en is te bereiken via Metrolijn 4 of 10 – Halte Odéon.

Bij Jardin du Luxembourg bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Jardin du Luxembourg Parijs