Parijs / Bezienswaardigheden / Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg

Het prachtige park Jardin du Luxembourg in Parijs bezoeken

Jardin du Luxembourg Parijs

Alles over het bezoeken van Jardin du Luxembourg, het prachtige park in Parijs. Praktische informatie over de bezienswaardigheden en openingstijden van het park vindt u op prachtigparijs.nl.

Info Jardin du Luxembourg Parijs

Adres: Rue de Médicis - Rue de Vaugirard, 75006 Parijs
Metro: Halte Odéon (lijn 4 of 10)
Geopend: Dagelijks geopend (tijdens daglicht)
Openingstijden liggen tussen 07:30 en 08:15u / Sluitingstijden liggen tussen 16:30 en 22:30u
Gesloten: Niet van toepassing (gehele jaar geopend)

In het centrum van Parijs treft u het stadspark Jardin du Luxembourg. Het park is populair onder zowel toeristen als Parijzenaren en bevindt zich aan de oever van de Seine (nabij universiteit Sorbonne). Jardin du Luxembourg is indrukwekkend groot, het heeft een oppervlakte van ruim 20 hectare.

Jardin du Luxembourg bezoeken

In het midden van het park treft u het Grand Bassin (een enorme achthoekige vijver), om deze vijver zijn de tuinen van het stadspark aangelegd. Daarnaast heeft het park fijne terrassen, brede lanen en een prachtige verzameling standbeelden. In Jardin du Luxembourg is altijd iets te doen, zo komt u er een openluchtcafé, een marionettentheater en jeu de boules & tennisbanen tegen. De bezienswaardigheid van het park is de indrukwekkende Medici fontein gebouwd in 1630.

Het park is het bekendste en drukst bezochte stadspark van Parijs. Jardin du Luxembourg opent dagelijks haar poorten tussen 07:30 en 08:15u. Tegen zonsondergang gaat het park dicht. Toegang is gratis.

Bezoeken Jardin du Luxembourg in ParijsJardin du Luxembourg - stock.adobe.com
Jardin du Luxembourg in ParijsMedici fontein - stock.adobe.com

Video: Jardin du Luxembourg

 


Hoe komt u bij Jardin du Luxembourg?

De metro is een handige en vlotte manier om Jardin du Luxembourg te bezoeken. Het stadspark is te bereiken via lijn 4 en lijn 10– halte Odéon.

Bij Jardin du Luxembourg bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Jardin du Luxembourg Parijs