Parijs / Bezienswaardigheden / Opéra Garnier Parijs

Opéra Garnier Parijs

De opera in Parijs bezoeken & Tickets Opéra Garnier

Opéra Garnier Parijs

Alles over het bezoeken van Opéra Garnier in Parijs, de prachtige opera in het centrum van Parijs. Praktische informatie over het interieur, openingstijden en online tickets van het operahuis vindt u op prachtigparijs.nl.

Opéra Garnier Tickets & Info

Adres: Place de l'Opéra, 75009 Parijs
Metro:
  • Metrolijn 3 - Halte Opéra
  • Metrolijn 7 - Halte Opéra
  • Metrolijn 8 - Halte Opéra
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Opéra Garnier in Parijs?

  • Tickets Opéra Garnier vanaf € 15,00 (Reserveer online)
  • Tickets Opéra Garnier en het Lupin Mysteriespel vanaf € 28,00 (Reserveer online)
  • Tickets Opéra Garnier inclusief Seine rondvaart vanaf € 33,90 (Reserveer online)
  • 0 t/m 11 jaar gratis entree
Geopend: Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00u
Gesloten: 1 januari en 1 mei
Tip: Controleer voor uw bezoek aan Opéra Garnier of er die dag een voorstelling is. Op voorstellingsdagen is het indrukwekkende auditorium helaas gesloten voor bezoekers (zie agenda).

Opéra Garnier is een prachtig monumentaal pand in het negende arrondissement van Parijs. Het operahuis is rond 1862 ontworpen door architect Charles Garnier in opdracht van Napoleon III. Opéra Garnier is gebouwd in de rijke Beaux-Arts stijl. De gevel van de opera is rijkversierd met zuilen, kroonlijsten, bogen, klassieke beeldhouwwerken en vele andere details. De uiteindelijke bouw van Opéra Garnier nam dertien jaar in beslag en werd in 1875 voltooid. De bouw duurde langer dan gepland omdat deze meerdere jaren stil heeft gelegen vanwege de Frans-Duitse oorlog. Deze oorlog speelde zich af tussen 1870 en 1871.

Opéra Garnier Parijs bezoeken

Opéra Garnier is een imposant gebouw met een lengte van 173 meter, een hoogte van 74 meter en een breedte van 125 meter. Het operahuis biedt plaats aan ruim 2100 bezoekers. Het enorme podium biedt plaats aan 450 artiesten. Het interieur van de opera is eveneens in de rijke Beaux-Arts stijl uitgevoerd en bestaat uit een veelvoud aan marmer, bladgoud en fresco's. In de hal van de opera treft u een 6 ton wegende kroonluchter, de imposante kroonluchter is door architect Charles Garnier ontworpen. Veder treft u op het plafond in de foyer meerdere prachtige fresco's. Het plafond in het auditorium is verfraaid met een kleurrijke schildering.

Opéra Garnier bezoeken & Tickets

Opéra Garnier is een geliefde bezienswaardigheid in Parijs. De pracht en praal van het statige operahuis trekt jaarlijks veel bezoekers. Om te voorkomen dat u in de rij komt te staan bij de ingang van het gebouw kan het handig zijn om van te voren een online toegangsbewijs te reserveren.

Tickets Opéra Garnier in ParijsOpéra Garnier in Parijs bezoeken
Opéra Garnier ParijsInterieur van Opéra Garnier in Parijs   

Opéra National de Paris

Opéra Garnier is de thuisbasis van het oudste opera- en balletgezelschap van Frankrijk: het Opéra National de Paris. Het gezelschap bestaat sinds 1669 en verwierf faam onder leiding van componist Jean-Baptiste Lully. Tegenwoordig vinden in Opéra Garnier voornamelijk balletvoorstellingen plaats. Opera’s worden sinds 1989 enkel nog opgevoerd in de nieuwe en nog grotere Parijse opera, Opéra Bastille.

Leuk Weetje:
Wist u dat het rijke interieur van Opéra Garnier de inspiratiebron was voor de bekende Franse roman ‘Het spook van de opera’ van schrijver Gaston Leroux? Zijn roman was de basis voor de wereldberoemde musical ‘The Phantom of the Opera’.


Video: Opéra Garnier Parijs

 


Hoe komt u bij Opéra Garnier?

De metro is een handige en vlotte manier om Opéra Garnier te bezoeken. Het operahuis in Parijs is te bereiken via Metrolijn 3, 7 of 8 - Halte Opéra.

Opéra Garnier Parijs