Parijs / Bezienswaardigheden / Disneyland

Disneyland Parijs

Het bekende pretpark bezoeken & Tickets Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Alles over het bezoeken van Disneyland Parijs, het populaire attractiepark bij Parijs. Praktische tips en informatie over openingstijden, wachtrijen en online tickets vindt u op prachtigparijs.nl.

Disneyland  Parijs Tickets & Info

Adres: Boulevard de Parc, 77700 Coupvray
Trein:

Vanuit Nederland: U kunt met de Eurostar rechtstreeks naar Disneyland Parijs reizen.

Vanuit Parijs: Op station Gare du Nord stapt u op RER lijn D naar station Châtelet-les-Halles. Op Châtelet-les-Halles stapt u over op de rechtstreekse lijn naar Disneyland Parijs RER lijn A, eindstation Marne-la-Vallée/Chessy.

Tickets:

Hoe koopt u (onlline) tickets voor Disneyland Parijs?

TIP: Toegangstickets aan de poort van Disneyland Parijs zijn duurder dan online tickets. Het is voordeliger voorafgaand aan uw bezoek (online) tickets te reserveren:

  • Toegangstickets Disneyland Parijs: Dagticket (Reserveer online)
  • Toegangstickets Disneyland Parijs: Meerdaags toegangsbewijs (Reserveer online)
  • 0 t/m 3 jaar gratis entree
Geopend: Het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00u. In de zomermaanden en tijdens de Magische Kerstweken is het Disneyland Park langer geopend.

Disneyland Parijs is het bekendste en populairste attractiepark van Europa. Het attractiepark ligt op 30 kilometer afstand van het centrum van Parijs. Vanuit zowel Nederland als Parijs is het attractiepark eenvoudig te bezoeken per trein.

Disneyland Parijs bezoeken

Disneyland Parijs bestaat uit twee attractieparken: Het originele Disneyland Park (hier staat het beroemde kasteel van Doornroosje) en het nieuwere Walt Disney Studios Park. Een standaard toegangsticket geeft u toegang tot het Disneyland Park. Indien u ook het Walt Disney Studios Park wilt bezoeken heeft u hiervoor een uitgebreider (duurder) ticket nodig. Het uitgebreidere toegangsticket is alleen aan te raden als u langer dan 1 dag naar Disneyland Parijs gaat.

Disneyland Parijs bezoeken & Tickets

Disneyland Parijs is het drukst bezochte attractiepark van Europa met ruim 15 miljoen bezoekers per jaar. Om te voorkomen dat u lang voor een attractie in de rij komt te staan, kunt u gebruik maken van het Disney Premier Access systeem. Met Premier Access kunt u voor een aantal populaire attracties een tijdstip reserveren. Een andere handige tip is de Single Rider wachtrij. Via deze wachtrij bent u een stuk sneller aan de beurt, maar hou er wel rekening mee dat u via die wachtrij niet bij elkaar in de attractie komt te zitten. Tot slot kunt u geld besparen door online uw toegangstickets aan te schaffen. Wilt u nu alvast uw toegangstickets reserveren? Klik dan hier voor extra informatie.

Mainstreet Disneyland ParijsKasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs bezoeken
Frontierland Disneyland ParijsDisneyland hotel in Disneyland Parijs

Geschiedenis Disneyland Paris

In augustus 1988 werd begonnen met de bouw en aanleg van het attractiepark. De bouw van Disneyland Parijs duurde ongeveer 3,5 jaar en werd in het voorjaar van 1992 voltooid. De totale kosten van de aanleg van het attractiepark bedroegen 3,5 miljard euro. De bezoekersaantallen waren de eerste jaren na de opening lager dan verwacht. Pas na de opening van achtbaan Space Mountain in 1995 kwam hier verandering in. De populaire achtbaan zorgde voor een forse stijging van de bezoekersaantallen. Inmiddels bezoeken jaarlijks meer dan 15 miljoen mensen Disneyland Parijs. In 2002 werd Disneyland Parijs uitgebreid met een tweede attractiepark: Walt Disney Studios Park. Dit attractiepark is opgebouwd als een filmstudio met binnen en buiten attracties.

Indeling Disneyland Park Parijs

Het Disneyland Park is onderverdeeld in vijf thema landen, waarop de attracties zijn afgestemd. Door de landen heen rijdt de bekende Disney stoomtrein. U treft daarom in ieder land een Disney Railroad Station.

Mainstreet

Na binnenkomst van het Disneyland Park komt u als eerste de sfeervolle Mainstreet tegen. In de Mainstreet kunt u opstappen op de bekende Disney stoomtrein en kunt u een ritje maken in een ouderwetse paardentram.

Frontierland

Frontierland staat in het teken van het Wilde Westen. De twee bekendste attracties in Frontierland zijn Big Thunder Mountain Railroad: een spectaculaire achtbaan die dwars door een verlaten goudmijn raast en Phantomland: een spannende darkride die u langs verschillende ruimtes van een verlaten achttiende eeuws landhuis brengt.

Adventureland

Het beleven van spannende avonturen staat centraal in Aventureland. De bekendste attracties in dit land zijn Pirates of the Carribean: een spannende dark water ride, waarbij u met een boottocht langs allerlei piraten scenes vaart en Indiana Jones: een spectaculaire achtbaan met looping. Indiana Jones was de eerste achtbaan in het attractiepark met een looping.

Fantasyland

Fantasyland is gericht op jongere bezoekers en staat in het teken van bekende Disney karakters. In Fantasyland treft u het Kasteel van Doornroosje (geïnspireerd op het kasteel van Neuschwanstein in Duitsland) en kunt een vluchtje maken in de vliegende Dumbo olifantjes. U kunt rondjes draaien in de Theekopjes uit Alice in Wonderland en de wereldberoemde attractie It’s a Small World bezoeken. Tot slot kunt u Mickey Mouse en de Disney prinsessen in levenden lijve ontmoeten en met hen op de foto gaan.

Discoveryland

Discoveryland staat in het tekenen van ruimtevaart en technologie. De bekendste attractie in Discoveryland is de overdekte achtbaan Space Mountain. Deze populaire achtbaan (in het donker) voert u met hoge snelheid langs het heelal.

Mainstreet Disneyland ParijsMainstreet in Disneyland Parijs
Frontierland Disneyland ParijsFrontierland in Disneyland Parijs

Indeling Walt Disney Studios Park Parijs

Walt Disney Studios Park is opgebouwd als een filmstudio en bestaat uit 4 themagebieden:

Frontlot

Na binnenkomst van het Walt Disney Studios Park komt u als eerste het themagebied Fronlot tegen. Fronlot is opgebouwd als een enorme opnamestudio waar de film ‘Lights, Camera, Hollywood’ wordt opgenomen. In de enorme opname studie kunt u o.a. een restaurant en winkel bezoeken.

Toon Studio

In de Toon Studio staan de animatiefilms van Disney Pixar centraal. Hier treft u de spectaculairste en duurste attractie van het attractiepark: Rataouille. Ratatouille is een spectaculaire 4-D darkride die u langs meerdere sets van de leuke Pixar film leidt. De verschillende sets zijn reusachtig van formaat, hierdoor wordt de illusie gewekt dat u net zo groot als een rat bent.

Production Courtyard

Op de Production Courtyard kunt u de interactieve film Lilo & Stitch bezoeken.

Backlot

Op de Backlot treft u de geheel nieuwe Marvel Campus. U vindt hier de spectaculaire Iron Man achtbaan en een spannende darkride met Spiderman in de hoofdrol.

Walt Disney Studios ParkWalt Disney Studios Park in Dinseyland Parijs

Tours & Tickets Disneyland Parijs


Hoe komt u bij Disneyland Parijs?

De trein is een handige en vlotte manier om Disneyland Parijs te bezoeken zowel vanuit Nederland als vanuit Parijs.

Trein vanuit Nederland:
Sinds 1 april 2019 kunt u met de Eurostar (voorheen Thalys) rechtstreeks vanuit Nederland naar Disneyland Parijs afreizen.

Trein vanuit Parijs:
Op station Gare du Nord stapt u op RER lijn D naar station Châtelet-les-Halles. Op Châtelet-les-Halles stapt u over op de rechtstreekse lijn naar Disneyland Parijs) RER lijn A, eindstation Marne-la-Vallée/Chessy.

Versailles nabij Parijs