Parijs / Bezienswaardigheden / Musée de l'Orangerie

Musée de l'Orangerie Parijs

Het museum in Parijs bezoeken & Tickets Musée de l'Orangerie

Musée de l'Orangerie Parijs

Alles over het bezoeken van Musée de l'Orangerie in Parijs, het bekende museum waar u ‘de Waterlelies van Monet' van dichtbij kunt zien. Praktische informatie over de collectie, openingstijden en online tickets van het kunstmuseum vindt u op prachtigparijs.nl.

Musée de l’Orangerie Tickets & Info

Adres: Jardin du Tuileries, 75001 Parijs
Metro:
  • Metrolijn 1 - Halte Concorde
  • Metrolijn 8 - Halte Concorde
  • Metrolijn 12 - Halte Concorde
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Musée de l'Orangerie in Parijs?

  • Tickets Musée de l’Orangerie vanaf € 13,50 (Reserveer online)
  • 0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners
  • Iedere 1e zondag van de maand gratis entree
Geopend:
  • Maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 09:00 tot 18:00u
  • Dinsdag gesloten
Gesloten: 1 mei, 14 juli ('s ochtends gesloten) en 25 december

Musée de l'Orangerie bevindt zich in Jardin des Tuileries (de tuinen van het Louvre). In Musée de l’Orangerie treft u kunstwerken afkomstig uit het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. In het museum treft u meerdere bekende kunstwerken van de Franse kunstenaar Claude Monet. Hij was één van de bekendste Franse kunstschilders ooit en wordt gezien als één van de belangrijkste grondleggers van het impressionisme. Hij staat bekend om zijn series schilderijen van landschappen en architectuur, waarop hij identieke onderwerpen steeds weer onder een andere lichtinval in beeld bracht.

Musée de l’Orangerie Parijs bezoeken

De publiekslievelingen van Musée de l’Orangerie zijn De Waterlelies (Les Nymphéas) van Monet. De waterlelies zijn de bekendste en (volgens velen) de mooiste schilderijen van Monet. De grote schilderijen zijn geïnspireerd op waterlelies uit zijn eigen tuin in Giverny. De Waterlelie reeks is ontstaan in de laatste vijftien jaar van zijn leven. De kleurrijke kunstwerken zijn vervaardigd tussen 1914 en 1924, in een periode dat de ogen van Monet flink achteruitgingen. Les Nymphéas staan bekend om haar abstracte vormen en gewaagde kleuren.

Musée de l’Orangerie bezoeken & Tickets

In 1922 doneerde Monet zijn Waterlelies aan Musée de l’Orangerie. De imposante doeken bevinden zich vandaag de dag in twee volledig witte ovale ruimtes. De bijzondere vorm van de ruimtes geeft extra diepgang en dimensie aan de kleurrijke schilderwerken. Samen vormen de twee ovale ruimtes het symbool voor oneindigheid. De verdere collectie van het museum bestaat uit werken van Picasso, Renoir en Rodin. Voor toegang tot het museum heeft u een toegangsbewijs nodig.

Orangerie ParijsMusée de l'Orangerie in Parijs bezoeken
musée de l'orangerieDe Waterlelies van Monet in Musée de l'Orangerie bezoeken

Geschiedenis Musée de l’Orangerie

De Orangerie is gebouwd in 1852 in opdracht van keizer Napoleon III ter bescherming van de sinaasappelbomen uit de Jardin des Tuileries. Om in de winter genoeg zonlicht door te kunnen laten, is de zuidzijde van het gebouw bijna volledig van glas. De noordkant van het gebouw is vrijwel raamvrij. De hoofdingang van Musée de l'Orangerie is rijkelijk versierd. Een bijzonder detail ziet u op de kroon boven de ingang, hierop staat de hoorn des overvloeds afgebeeld. Het vroegere symbool voor een rijke oogst. Tot aan het begin van de twintigste eeuw werd het gebouw gebruikt voor verschillende publieke evenementen, zoals concerten en exposities. Hedendaags is het gebouw één van de geliefdste musea onder de Parijs bezienswaardigheden.


Video: Musée de l'Orangerie Parijs

 


Hoe komt u bij Musée de l'Orangerie?

Het mooie Musée de l’Orangerie ligt centraal in Parijs stad en bevindt zich op loopafstand van vele andere bekende monumenten.

De metro is een handige en vlotte manier om het kunstmuseum te bezoeken. Het museum ligt dicht in de buurt van het Louvre en is te bereiken via Metrolijn 1, 8 of 12 - Halte Concorde.

Musée de l'Orangerie Parijs