Parijs / Stadspassen Parijs

Stadspassen Parijs

Reserveren Paris City Pass, stadspassen en tickets Parijs

Parijs pas

Een overzicht van de verschillende museumpassen en stadpassen van Parijs, zoals de Paris City Pass vindt u op prachtigparijs.nl

Een handige en voordelige manier om Parijs te verkennen, is door gebruik te maken van een stadspas. Met een stadspas zoals de Paris City Pass krijgt u toegang tot meerdere bezienswaardigheden in Parijs.

Stadspassen / voordeelkaarten Parijs

Parijs kent verschillende stadspassen. Afhankelijk van uw plannen kan het raadzaam zijn om vooraf te bepalen welke stadspas op uw plannen aansluit. Zo is er een voordelige stadspas die direct toegang geeft tot de Eiffeltoren, het Louvre museum én een Seine rondvaart. Tevens is er een museumpas die toegang geeft tot meer dan 60 monumenten en musea.

Onderstaand treft u een beknopt overzicht van de drie bekendste stadpassen van Parijs:

1. Parijs Stadskaart (aanrader)

Deze stadspas is handig als u Parijs voor de eerste keer bezoekt. Middels de Parijs Stadskaart (Paris City Pass) krijgt u direct toegang (fast track toegang) tot de 3 populairste bezienswaardigheden van Parijs: Eiffeltoren, Louvre en een rondvaart over de Seine (Reserveer online).

Deze stadspas bevat de volgende entreetickets, namelijk:

  • Toegangskaart Eiffeltoren: onder leiding van een gids toegang tot de trap tot de 2e verdieping
  • E-ticket Louvre
  • Sightseeing cruise over de Seine
  • Audioguide voor een stadstour Parijs
  • 10% korting op verschillende attracties en excursies
  • Meer info en reserveren Parijs Stadskaart

2. Parijs Museumpas

Met de Parijs Museumpas krijgt u toegang tot ruim 60 musea in Parijs. Enkele musea die hier onder vallen zijn: Centre Pompidou, Louvre, Musée d’Orsay, Musée l’Orangerie, Musée Picasso en Musée Rodin. (Meer info en reserveren Parijs Museumpas)

3. Parijs Pas

De Parijs Pas is een uitgebreidere versie van bovenstaande Parijs Museumpas. Middels de Parijs Pas krijgt u toegang tot meer dan 75 musea en bezienswaardigheden. De Parijs Pas geeft o.a. toegang tot: Arc de Triomphe, Centre Pompidou, Eiffeltoren, Louvre, Musée d’Orsay, Musée l’orangerie, Musée Picasso en Musée Rodin. Tevens kunt u met de Parijs Pas één dag gebruik maken van de Hop on Hop of bussen. Deze pas biedt helaas geen skip-the-line toegang. Dit betekent dat u te maken kunt krijgen met wachttijden bij de toegang van een attractie/activiteit. (Meer info en reserveren Parijs Pas)

Losse toegangstickets

Voor meerdere monumenten en musea in Parijs geldt dat EU inwoners t/m 24 jaar gratis toegang krijgen. Soms kan het hierdoor voordeliger zijn om losse toegangstickets aan te schaffen in plaats van een Paris City Pass.

Onderstaand treft u een overzicht van druk bezochte bezienswaardigheden in Parijs:

Parijs city pass