Parijs / Excursies / Le Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel bezoeken

De historische abdij in Frankrijk bezoeken - Mont Saint-Michel tickets

Mont Saint-Michel tickets

Alles over het bezoeken van Mont Saint-Michel, de unieke middeleeuwse abdij in Normandië, Frankrijk. Informatie over de openingstijden en Mont Saint-Michel tickets vindt u op prachtigparijs.nl

Mont Saint-Michel Tickets & Info

Adres: L’Abbaye, 50170 Mont Saint-Michel Frankrijk
Auto: Vanaf Noord-Frankrijk volgt u snelweg A-13 richting het Franse dorpje Beauvoir. Nabij Beauvoir treft u een grote parkeerplaats. Dit is de parkeerplaats voor bezoekers van Mont Saint-Michel. Vanaf die parkeerplaats rijden er shuttlebussen richting Mont Saint-Michel.
Trein: U kunt Mont Saint-Michel ook bezoeken middels de trein. U stapt dan uit bij treinstation Pontorson. Vanaf dit station rijden er shuttlebussen richting Mont Saint-Michel.
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor de abdij van Mont Saint-Michel

Tip: De prachtige middeleeuwse abdij wordt jaarlijks door ruim 3,5 miljoen mensen bezocht. Zeker in de schoolvakanties kan het er erg druk. Het is daarom raadzaam om online alvast uw toegangstickets te reserveren.

Geopend:
  • Maandag t/m zaterdag van 09:30 tot 18:00 uur
  • Zondag gesloten
Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december

De prachtige middeleeuwse abdij La Merveille (beter bekend als 'Mont Saint-Michel') bevindt zich op een klein rotsachtig eiland nabij de kust van Normandië Frankrijk. Aan de voet van de eeuwenoude abdij treft u een klein dorp eveneens in middeleeuwse stijl. De unieke abdij, het dorp en de omliggende baai zijn sinds 1979 onderdeel van het werelderfgoed van Unesco.

Mont Saint-Michel in Frankrijk

Nergens in Europa is het verschil tussen hoog- en laagwater zo groot als bij de baai van Normandië. Tijdens hoogtij wordt Mont Saint-Michel volledig onbereikbaar. Om het getijdeneiland ook tijdens vloed toegankelijk te houden, is er een verhoogde weg aangelegd. U kunt deze weg enkel te voet of per fiets oversteken.

Mont Saint-Michel bezoeken & Tickets

Mont Saint-Michel staat op nummer drie van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Toegang tot het eiland is gratis. Voor toegang tot de abdij van Mont Saint-Michel heeft een toegangsbewijs nodig. Vanwege het hoge bezoekersaantal is raadzaam om voorafgaand aan uw bezoek online toegangstickets te reserveren. Wilt u nu alvast uw toegangstickets reserveren voor de abdij van Mont Saint-Michel? Klik dan hier voor extra informatie.

Mont Saint-Michel bezoekenMont Saint-Michel bezoeken
abbeye mont saint michelDorpje Mont Saint-Michel Frankrijk

Geschiedenis Abbaye du Mont Saint-Michel

De geschiedenis van de wereldberoemde abdij vindt haar oorsprong in het jaartal 708. Volgens de legende werd in dat jaartal een monnik met de naam Aubert bezocht door de aartsengel Michaël. Aubert kreeg van Michaël de opdracht tot de bouw van een kleine kerk op het getijdeneiland. In 709 werd de kleine kerk door Aubert voltooid. Omstreeks het jaar 900 vestigden een aantal Noormannen (Normandiërs) zich op het kleine getijdeneiland. Dit was het begin van de bouw van het kleine dorp op het eiland. De enorme middeleeuwse abdij zoals we deze hedendaags kennen, is gebouwd tussen de elfde en zestiende eeuw.

Wat kunt u zien bij Mont Saint-Michel?

Een bezoek aan Mont Saint-Michel begint in het volledig ommuurde dorp. In het unieke kleine dorp treft u smalle straatjes en steegjes, eeuwenoude woningen, musea, winkeltjes, restaurants en hotels. Om de wereldberoemde abdij van Mont Saint-Michel te bezoeken, volgt u de weg omhoog middels de stenen trapjes die u in het dorp tegen komt.

De indrukwekkende middeleeuwse abdij is nog volledig intact. Het is gebouwd in de vorm van een kruis en bestaat uit drie verdiepingen. Op de begane grond treft u het souterrain, de gaarkeuken en de abdijtuinen. Op de eerste verdieping vindt u de eetzaal en de studiezalen. Op de bovenste verdieping van de abdij treft u de vroegere slaapvertrekken.

Mont Saint-Michel FrankrijkAbdij Mont Saint-Michel bezoeken in Frankrijk
Tickets Mont Saint-MichelMont Saint-Michel online tickets

Parkeren nabij Mont Saint-Michel

Wilt u met de auto Mont Saint-Michel bezoeken dan treft u nabij het Franse dorpje Beauvoir een grote parkeerplaats. Dit is de parkeerplaats voor bezoekers van Mont Saint-Michel. De parkeerplaats bevindt zich op 2,5 km afstand van het kleine getijdeneiland. Vanaf de parkeerplaats rijdt er een gratis shuttlebus richting het beroemde eiland. Een ritje met de shuttlebus duurt ongeveer vijftien minuten. Bent u goed ter been, dan raad ik u om de afstand te voet af te leggen, zodat u kunt genieten van de prachtige omgeving. Lopend bent u een kleine drie kwartier onderweg.

Openbaar vervoer richting Mont Saint-Michel

Wilt u liever met het openbaar vervoer Mont Saint-Michel bezoeken dan kunt u gebruik maken van de trein. Het dichtstbijzijnde treinstation bevindt zich in het dorpje Pontorson. Pontorson ligt op ongeveer 10 km afstand vanaf de beroemde abdij. Vanaf het station rijdt er een directe shuttlebus naar Mont Saint-Michel.

Mont-Saint Michel FrankrijkOmgeving Mont-Saint Michel
Mont-Saint Michel toursShuttlebus & paardentram richting Mont Saint-Michel

Tours & Tickets Mont Saint-Michel


Video Mont Saint-Michel, Normandië

 


Hoe komt u bij Mont Saint-Michel in Normandië?

Maakt u gebruik van de auto om Mont Saint-Michel te bezoeken dan volgt u de Franse snelweg A-13 richting het dorpje Beauvoir. Nabij Beauvoir treft u een grote parkeerplaats. Vanaf die parkeerplaats rijden er gratis shuttlebussen richting Mont Saint-Michel.

U kunt Mont Saint-Michel ook bereiken door gebruik te maken van de trein. U stapt dan uit bij treinstation Pontorson. Vanaf dit station rijden er shuttlebussen richting het historische getijdeneiland.

Mocht u uw stedentrip Parijs willen combineren met een dagtocht naar Mont Saint-Michel dan kunt u kiezen voor een volledig georganiseerde dagtocht vanuit Parijs. De afstand vanuit Parijs naar Mont Saint-Michel bedraagt 360 km en duurt ongeveer 3,5 uur. Klik hier voor meer informatie over een georganiseerde dagtrip naar Mont Saint-Michel vanuit Parijs

Mont Saint-Michel Frankrijk