Parijs / Bezienswaardigheden / Het Louvre Parijs

Louvre Parijs

Het bekende kunstmuseum bezoeken & Tickets Louvre

Louvre Parijs

Alles over het bezoeken van het Louvre, het bekende kunstmuseum in Parijs waar u de Mona Lisa in het echt kunt zien. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden en voorrangstickets van het museum vindt u op prachtigparijs.nl.

Louvre Tickets & Info

Adres: Rue de Rivoli, 75001 Parijs
Metro:
 • Metrolijn 1 - Halte Palais Royal-Musée du Louvre
 • Metrolijn 7 - Halte Palais Royal-Musée du Louvre
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor het Louvre in Parijs?

TIP: Musée du Louvre wordt jaarlijks door 9 miljoen mensen bezocht. Met name in het hoogseizoen kunnen tickets al enkele dagen vooraf uitverkocht zijn. Het is sterk aanbevolen voorafgaand aan uw bezoek (online) tickets te reserveren:

 • Fast Track tickets Louvre vanaf € 25,00 (Reserveer online)
 • Meest beschikbare data: Tickets Louvre incl. Seine cruise vanaf € 58,90 (Reserveer online)
 • Combitickets Louvre, Musée d'Orsay & Centre Pompidou vanaf € 56,00 (Reserveer online)

 • De voordelige Parijs Stadspas verleent u toegang tot de 3 populairste bezienswaardigheden van Parijs: Musée du Louvre, de Eiffeltoren en een 1 uur durende rondvaart over de Seine (Klik hier voor meer informatie)
 • Geopend:
  • Maandag, donderdag, zaterdag en zondag van 09:00 tot 18:00u
  • Woensdag en vrijdag van 09:00 tot 21:45u
  • Dinsdag gesloten
  Gesloten: 1 januari, 1 mei, 8 mei en 25 december

  Musée du Louvre is het bekendste en grootste kunstmuseum van Parijs. Het prachtige Louvre Museum is gevestigd in het vroegere stadspaleis van de Franse koninklijke familie en is hierdoor een lust voor het oog. In de prachtige zalen van het stadspaleis komt u een grote collectie aan bekende kunstwerken tegen. De grote publiekstrekkers van het Louvre zijn: het alom bekende meesterwerk de Mona Lisa van Da Vinci en de prachtige marmeren sculptuur de Venus van Milo. Ook treft u in het Louvre twee schilderijen van de bekende Nederlandse schilders: Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer.

  Louvre Parijs bezoeken

  Het Louvre is enorm groot! Het imposante museum heeft een oppervlakte van 160.106 m2 (23 voetbalvelden) en biedt ruimte aan 35.000 kunstwerken. Het is vrijwel onmogelijk om binnen één dag de volledige collectie van het museum te bezichtigen. Het is daarom raadzaam om voorafgaand aan uw bezoek, duidelijk voor uzelf te bepalen welke kunstwerken u wilt zien. Het gebruik van een foto/videocamera is toegestaan in het museum, maar flitsers zijn verboden.

  Louvre bezoeken & Tickets

  Het Louvre is niet alleen het bekendste, maar ook het meest bezochte kunstmuseum wereldwijd. Het hoge bezoekersaantal zorgt (vrijwel dagelijks) voor lange rijen bij de ingang van het museum. Het is daarom handig om voorafgaand aan uw bezoek online voorrangstickets te reserveren, zeker wanneer u het museum in het hoogseizoen wilt bezoeken. Wilt u nu alvast uw toegangstickets voor Musée du Louvre reserveren? Klik dan hier voor extra informatie.

  Tickets Louvre ParijsMusée du Louvre in Parijs bezoeken met online tickets
  Bezoeken Louvre museum ParijsVoorzijde van Musée du Louvre

  Geschiedenis Musée du Louvre

  Oorspronkelijk is het Louvre gebouwd als een fort eind twaalfde eeuw. In 1546 werd het voormalige fort omgebouwd tot stadspaleis voor de Franse koninklijke familie. In 1682 koos koning Lodewijk XIV Versailles als het nieuwe hoofdverblijf van de Franse koninklijke familie. Als gevolg hiervan werd het Louvre in gebruik genomen als showpaleis voor het tentoonstellen van de imposante koninklijke kunstcollectie. Gedurende de Franse revolutie werd het Louvre officieel omgedoopt tot museum. In 1793 opende Musée du Louvre haar deuren met een collectie van 537 Franse schilderwerken. Ten tijde van Napoleon Bonaparte werd de collectie van het Louvre flink uitgebreid. In die periode werden roemrijke kunstschatten waaronder de Venus van Milo aan de collectie van het museum toegevoegd. Vandaag de dag ziet u vooral internationale kunstwerken in het Louvre.

  Sinds de zestiende eeuw is er iedere tijdsperiode aan het Louvre gebouwd en verbouwd. De laatste uitbreiding aan het museum zijn de opvallende glazen piramides, waarvan de grootste piramide de hoofdingang van het museum vormt. Onder deze piramide bevindt zich nog een glazen piramide, dit is een kleinere omgekeerde replica van het bovenste exemplaar. De tweede piramide heeft tot doel daglicht door te laten en te verspreiden in het ondergrondse winkelcentrum Carrousel du Louvre. De chique winkels in Carrousel du Louvre zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00u.

  Indeling Louvre Museum

  U kunt het Louvre via meerdere ingangen bezoeken. De hoofdingang bevindt zich bij de grote glazen piramide midden op het plein voor het museum. In het ondergrondse winkelcentrum Carrousel du Louvre bevindt zich de tweede ingang. De derde en tevens laatste ingang bevindt zich aan het einde van paleisvleugel Denon bij het beeldhouwwerk: Port des Lions.

  Het Louvre is onderverdeeld in drie vleugels: Denon, Richelieu en Sully. De collectie van het museum is onderverdeeld in acht categorieën:

  1. Egyptische oudheden
  2. Oosterse oudheden
  3. Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden
  4. Schilderkunsten westers (bestaande uit drie categorieën)
  5. Islamitische kunst
  6. Beeldhouwkunst
  7. Kunstvoorwerpen
  8. Grafische kunst

  De must see kunstwerken in Musée du Louvre zijn:

  Mona Lisa

  De Mona Lisa is dé bezienswaardigheid van het Louvre. Het bekende doek werd tussen 1503 en 1506 door Leonardo da Vinci geschilderd. Het schilderij is groot in naam en roem, maar qua formaat is de Mona Lisa niet bijzonder groot. Het schilderij is slechts 77cm lang en 53cm breed. U treft de Mona Lisa in Paleisvleugel Denon, hal 7 bij de Italiaanse en Spaanse schilders.

  Venus van Milo

  De Venus van Milo is één van de beroemdste beeldhouwwerken ter wereld. Het prachtige meesterwerk is ruim 2000 jaar oud. In 1820 werd het marmeren beeld gevonden in een boerenveld op het eiland Melos in de Cycladen. De Venus van Milo is voor velen het symbool van eeuwige schoonheid. De beroemde sculptuur staat in Paleisvleugel Sully, hal 16 bij de Griekse, Etruskische en Romeinse Oudheden.

  Kantwerkster van Vermeer

  De Kantwerkster van Johannes Vermeer is niet zijn bekendste werk, maar zeker de moeite van een bezoekje waard. Het doek is geschilderd tussen 1669 en 1670 en is één van de kleinste schilderijen van Vermeer. Het schilderijtje is slechts 24,5 cm lang en 21 cm breed. Het doek schetst het ideaal beeld van een huisvrouw uit de zeventiende eeuw. De Kantwerkster van Vermeer hangt in Paleisvleugel Richelieu, hal 38 bij de Belgische, Duitse en Nederlandse schilders.

  Tuinen van het Louvre (Jardin des Tuileries)

  Minstens zo mooi als het museum, zijn de tuinen van Musée du Louvre. De Franse naam hiervan is: Jardin des Tuileries. De prachtige tuinen zijn aangelegd in opdracht van Catharine de Medici (echtgenote van koning Hendrik IV). In Jardin des Tuileries komt u meerdere klassieke fonteinen tegen. Ook in Jardin du Luxembourg (elders in Parijs) is een grote fontein te vinden, die fontein is eveneens op initiatief van Catharine de Medici aangelegd.

  Door de jaren heen zijn de Jardin des Tuileries meermaals verbouwd, uitgebreid en verfraaid. In de zeventiende eeuw werden de brede laan, evenals geometrische bloemperken aangelegd. Aan het begin van de negentiende eeuw liet Napoleon triomfboog Arc de Triomphe du Carrousel bouwen. In de twintigste eeuw zijn er meerdere klassieke standbeelden aan de tuinen toegevoegd. Hedendaags is Jardin des Tuileries een geliefd stadspark. Het mooie Parijse stadspark is gratis te bezoeken.

  Het Louvre ParijsDe bekende groene stoeltjes in stadspark Jardin des Tuileries
  Tickets LouvreArc de Triomphe du Carrousel in de tuinen van Musée du Louvre

  Tours & Tickets Louvre


  Video: Musée du Louvre Parijs

   


  Hoe komt u bij het Louvre museum?

  Het mooie Musée du Louvre ligt centraal in Parijs stad en bevindt zich op loopafstand van vele andere bekende monumenten.

  De metro is een handige en vlotte manier om het Louvre in Parijs te bezoeken. Het museum is te bereiken via Metrolijn 1 of 7 – Halte Palais Royal–Musée du Louvre.

  Bij het Louvre bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

  Bij het Louvre bevindt zich tevens een opstappunt voor de Hop on Hop off waterbus van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

  Louvre Parijs