Parijs / Wijken

Wijken in Parijs

Een overzicht van de 8 leukste stadswijken van Parijs

Wijken Parijs

Een overzicht van de leukste en interessantste stadswijken (arrondissementen) van Parijs vindt u op prachtigparijs.nl

De acht leukste stadswijken in Parijs

Parijs is verdeeld in twintig arrondissementen. De arrondissementen zijn onderverdeeld in verschillende wijken. Soms komt het voor dat een wijk uitgestrekt over twee arrondissementen ligt. Aan de postcode van een adres kunt u zien in welk arrondissement deze ligt. Is de postcode 75010 dan ligt de bestemming in het tiende arrondissement.

1. Montmartre wijk

Wijk Montmartre bevindt zich in het 18e arrondissement van Parijs. Het is niet de oudste, maar wel de bekendste wijk van de Franse hoofdstad. Montmarte staat bekend als dé kunstenaarswijk van Parijs. Dit komt omdat er in het verleden bekende kunstenaars in de wijk hebben gewoond. Tegenwoordig komt u in de charmante wijk veel straatkunstenaars tegen. De trekpleister van Montmarte is de prachtige witte basiliek Sacré-Coeur. Andere favorieten zijn cabarettheater Moulin Rouge, het mooie plein Place du Tertre en het schitterende operahuis Opéra Garnier. Lees hier meer over Montmartre

parijs wijkenSchilderswijk Montmartre Parijs
Wijk ParijsSacré-Coeur Parijs bezoeken

2. Le Marais

Wijk Le Marais ligt uitgestrekt over het 3e en 4e arrondissement van Parijs. In de mooie oude wijk treft u vrolijk gekleurde winkels en cafés, hippe concept-stores en eeuwenoude stadswoningen. Ook treft u er het bekende stadsplein Place des Vosges. Het beste kunt u op een doordeweekse dag de wijk bezoeken. Op zaterdag zijn veel winkels en restaurants in de wijk gesloten en op zondag wordt le Marais druk bezocht door Parijzenaren.

In de wijk zijn meerdere interessante musea gevestigd. In het mooie Musée Carnavalet leert u meer over de geschiedenis van Parijs en kunt u 30 volledig ingerichte stijlkamers uit de 18e eeuw bezoeken. In Musée Picasso kunt een grote collectie kunstwerken van de bekende Spaanse kunstenaar Pablo Picasso bezoeken. Lees hier meer over Le Marais

wijken in parijsLe Marais Parijs bezoeken
Place des Vosges ParijsPlace des Vosges Parijs

3. Saint Germain

Wijk Saint Germain bevindt zich in het 6e arrondissement van Parijs. Het is één van de duurste wijken van de Franse hoofdstad. U treft er luxe boetieks, chique antiekzaken en moderne kunstgalerijen. Ook is er een ruim aanbod aan romantische restaurants en hippe eetgelegenheden. De bezienswaardigheid van de wijk is het prachtige stadspark Jardin du Luxembourg. Een andere favoriet is de eeuwenoude kathedraal Église Saint Germain des Prés. Mocht u interesse hebben in een georganiseerde wandeltour door Saint Germain. Klik dan hier voor extra informatie.

mooiste wijk parijsSaint Germain Parijs bezoeken
arrondissementen ParijsÉglise Saint Germain des Prés Parijs

4. Quartier Latin

Wijk Quartier Latin bevindt zich in het 5e arrondissement van Parijs. De wijk staat bekend als het oudste deel van de Franse hoofdstad. In de charmante oude wijk treft u smalle middeleeuwse straatjes en steegjes. Ook vindt u er leuke boekwinkeltjes en kunt u een bezoek brengen aan het prachtige stadspark Jardin des Plantes. De bezienswaardigheid van de wijk is het Panthéon, vroeger was het prachtige bouwwerk een indrukwekkende basiliek, tegenwoordig is het de mooiste graftombe van Parijs. Mocht u interesse hebben in een georganiseerde wandeltour door de oude wijk. Klik dan hier voor extra informatie.

quartier parijsQuartier Latin Parijs bezoeken
wijk ParijsPanthéon Parijs

5. Montparnasse

Wijk Montparnasse bevindt zich in het 15e arrondissement van Parijs. De wijk is net als Montmartre een artistieke wijk. Montparnasse heeft een uitgebreid aanbod aan luxe kunstgalerijen met wisselende exposities. De trekpleister van de wijk is de 210 meter hoge wolkenkrabber Tour Montparnasse. De bekende wolkenkrabber biedt bezoekers een spectaculair uitzicht over hoofdstad Parijs en haar omgeving. Lees hier meer over Tour Montparnasse

Montparnasse Parijs bezoekenMontparnasse Parijs bezoeken
beste wijken parijsTour Montparnasse Parijs

6. Saint Martin wijk in Parijs

Wijk Saint Martin bevindt zich in het 10e arrondissement van Parijs. De wijk dankt haar naam aan het kanaal van Saint Martin. Dit kanaal stroomt dwars door de wijk. Saint Martin is een wijk met een hip en bruisend karakter, er worden met regelmaat nieuwe bars, boetieks en restaurants geopend. De meest bruisende locatie van de wijk is stadsplein Place de la République. Op dit plein vinden regelmatig evenementen plaats en komen Parijzenaren graag samen. In tegenstelling tot veel andere wijken is het in Saint Martin rustig met toeristen. Mocht u interesse hebben in een rondvaart over het kanaal van Saint Martin. Klik dan hier voor extra informatie.

quartiers parisSaint Martin Parijs bezoeken
Place de la République ParijsPlace de la République Parijs

7. La Bastille

Wijk La Bastille bevindt zich in het 12e arrondissement van Parijs. De wijk is vernoemd naar de vroegere gevangenis met dezelfde naam. De wijk staat bekend om haar bruisende horeca aanbod. Er zijn in de wijk meer dan voldoende straatjes te vinden waar u heerlijk kunt eten of van een drankje kunt genieten. Tevens staat de wijk bekend als ‘Veggie Town’, dit komt omdat er veel Vegan eettentjes in de wijk te vinden zijn.

arrondissement parijsPlace de la Bastille in Parijs
Parijs arrondissementLa Colonne de Juillet in Parijs, Frankrijk

8. Les Halles

Wijk Les Halles bevindt zich in het 1e arrondissement van Parijs. De wijk is centraal gelegen en is een wijk in opkomst. Recentelijk zijn aan de wijk een stadspark en een groot winkelcentrum toegevoegd. Nabij de wijk liggen bekende monumenten als de Notre-Dame, Sainte-Chapelle en het prachtige stadsplein Place Dauphine, dit eeuwenoude plein staat bekend als één van de mooiste pleinen van Parijs.

leukste wijk parijsLes Halles Parijs bezoeken
stadswijk ParijsPlace Dauphine Parijs
Stadwijken Parijs