Parijs / Bezienswaardigheden / Musée d'Orsay Parijs

Musée d'Orsay Parijs

Het kunstmuseum bezoeken & Tickets Musée d'Orsay

Musée d'Orsay Parijs

Alles over het bezoeken van Musée d'Orsay, het bekende impressionistische kunstmuseum in Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden, indeling en online tickets van het museum vindt u op prachtigparijs.nl.

Musée d'Orsay Tickets & Info

Adres: 1 Rue de la Légion d'Honneur, 75007 Parijs
Metro: Metrolijn 12 - Halte Solférino
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Musée d'Orsay in Parijs?

 • Tickets Musée d'Orsay vanaf € 17,50 (Reserveer online)
 • Tickets Musée d'Orsay inclusief Seine rondvaart vanaf € 39,90 (Reserveer online)
 • 0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners
 • Iedere 1e zondag van de maand gratis entree

 • De populaire Seine Pas verleent u toegang tot Musée d'Orsay, hofkapel Sainte-Chapelle en een 1 uur durende rondvaart over de Seine (Klik hier voor meer informatie)
 • Geopend:
  • Dinsdag t/m zondag van 09:30 tot 18:30u
  • Maandag gesloten
  Gesloten: 1 januari, 25 december

  Musée d'Orsay is een populaire en drukbezochte bezienswaardigheid in Parijs. Het prachtige museum ligt in het zevende arrondissement van Parijs, rechtstreeks aan de oever van de Seine en schuin tegenover Musée du Louvre. In Musée d’Orsay treft u werken van geliefde meesters als Degas, Monet, Picasso, Renoir, Rodin en Vincent van Gogh. Naast een uitgebreide collectie aan schilderijen treft u in het museum ook beeldhouwkunst en toegepaste kunst als fotografie en cinematografie. Alle kunstwerken in Musée d’Orsay zijn vervaardigd tussen 1848 en 1914.

  Musée d’Orsay Parijs bezoeken

  Het museum is één van de grootste kunstmusea in Europa. Het heeft een oppervlakte van 57.400 m2 (ruim 8 voetbalvelden). De collectie van het museum is chronologisch ingedeeld van het realisme tot aan het post-impressionisme. Het leuke van deze indeling is dat u een duidelijk beeld krijgt van de ontwikkelingen binnen het impressionisme door de jaren heen. Het gebruik van een foto/videocamera is niet toegestaan in Musée d'Orsay.

  Musée d’Orsay bezoeken & Tickets

  Met een bezoekersaantal van 3,5 miljoen mensen per jaar is Musée d’Orsay één van de best bezochte kunstmusea tijdens een citytrip Parijs. Het hoge bezoekersaantal zorgt voor rijen voor de ingang van het museum. Het is daarom handig om van te voren een online toegangsbewijs te reserveren. Wilt u nu alvast uw toegangstickets voor Musée d'Orsay reserveren? Klik dan hier voor extra informatie.

  Tickets Musée d'Orsay in ParijsMusée d'Orsay in Parijs bezoeken
  Musée d'Orsay Parijs bezoekenInterieur Musée d'Orsay in Parijs

  Geschiedenis Musée d'Orsay

  Musée d'Orsay is gevestigd in het voormalige treinstation Gare d'Orsay. Het monumentale treinstation is gebouwd tussen 1898 en 1900 voor de wereldtentoonstelling in Parijs. De ontwerper van het station is Victor LaLouw. Het treinstation is gebouwd in de rijke Beaux-Arts stijl met ronde bogen en veel aandacht voor details. Tot 1939 was het Gare d'Orsay als treinstation in gebruik. In de jaren daarna had het gebouw verschillende bestemmingen. Eind jaren zeventig kreeg het prachtige bouwwerk de status van historisch monument en werd de opdracht gegeven om het voormalige station om te bouwen tot kunstmuseum. De verbouwing tot museum duurde zes jaar van 1980 tot 1986, dit geschiedde onder leiding van de Italiaanse architect Gae Aulentie. Tijdens de bouw zijn de karakteristieke kenmerken van het monumentale pand zoveel mogelijkheden behouden. Een sterk voorbeeld hiervan is de grote stationsklok in het museum.

  Musée d'Orsay slaat een brug tussen de klassieke collectie van Musée du Louvre en de moderne collectie van Musée d’Art Moderne in kunstcentrum Centre Pompidou. De collectie van Musée d'Orsay is grotendeels samengesteld uit kunstwerken afkomstig van Musée du Louvre, Musée Jeu de Paume en Musée d'Art Moderne.

  Indeling Musée d'Orsay

  Het Musée d'Orsay is ingedeeld in drie verdiepingen. Kunstwerken vervaardigd voor 1870 treft u op de begane grond. Impressionistische werken op de bovenste etage en post-impressionistische werken op de middelste etage. Op iedere verdieping komt u meerdere zalen tegen, meestal is een zaal volledig aan één kunstenaar gewijd. Als u de chronologische indeling van het museum wilt volgen, start u op de begane grond, vervolgens gaat u naar de bovenste etage en tot slot bezoekt u de middelste etage.

  In musée d’Orsay worden regelmatig tijdelijke en wisselende tentoonstellingen georganiseerd. Als u meer wilt weten over aankomende tentoonstellingen of de agenda van het museum wilt bekijken klik dan hier.


  Tours & Tickets Musée d'Orsay


  Video: Musée d'Orsay Parijs

   


  Hoe komt u bij Musée d'Orsay?

  De metro is een handige en vlotte manier om Musée d'Orsay te bezoeken. Het museum is te bereiken via Metrolijn 12 - Halte Solférino.

  Bij Musée d'Orsay bevindt zich een opstappunt voor de Hop on Hop off waterbus van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

  Musée d'Orsay Parijs