Parijs / Bezienswaardigheden / Musée d'Orsay Parijs

Musée d'Orsay Parijs

Het kunstmuseum bezoeken & Tickets Musée d'Orsay

Musée d'Orsay Parijs

Alles over het bezoeken van Musée d'Orsay, het bekende impressionistische kunstmuseum in Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden, indeling en skip-the-line tickets van het museum vindt u op prachtigparijs.nl.

Tickets & info Musée d'Orsay

Adres: 1 Rue de la Légion d'Honneur, 75007 Parijs
Metro: Halte Solférino (lijn 12)
Tickets:

Skip-the-line tickets vanaf € 17,00 (Reserveer online)
0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners

Iedere 1e zondag van de maand gratis entree

Hoe koopt u tickets voor Musée d'Orsay in Parijs?

Tip 1: Probeer uw toegangsbewijs vooraf te reserveren (Reserveer online)

Tip 2: Met de voordelige Parijs Museum Pas heeft u met 1 aankoop (gratis) toegang tot veel monumenten en musea waaronder: Arc de Triomphe, Centre Pompidou, Louvre, Notre-Dame, Musée d'Orsay, Musée de l'Orangerie, Saint-Chapelle, Versailles. (Reserveer online)

Geopend: Dinsdag t/m zondag van 09:30 tot 18:30u
Maandag gesloten
Gesloten: 1 januari, 25 december

Musée d'Orsay is een populaire en drukbezochte bezienswaardigheid in Parijs. In het museum treft u werken van geliefde meesters als Degas, Manet, Monet, Renoir en Van Gogh. Naast een uitgebreide collectie aan schilderwerken treft u in het museum ook beeldhouwkunst en toegepaste kunst. Alle kunstwerken in Musée d’Orsay zijn vervaardigd tussen 1848 en 1914.

Musée d’Orsay bezoeken

Het museum is één van de grootste kunstmusea in Europa. Het heeft een oppervlakte van 57.400 m2 (ruim 8 voetbalvelden). De collectie van het museum is chronologisch ingedeeld van het realisme tot aan het post-impressionisme. Het leuke van deze indeling is dat u een duidelijk beeld krijgt van de ontwikkelingen binnen het impressionisme door de jaren heen. Het gebruik van een foto/videocamera is helaas niet toegestaan in Musée d'Orsay.

Tickets Musée d'Orsay in ParijsVoorzijde Musée d'Orsay - stock.adobe.com
Musée d'Orsay in Parijs bezoekenInterieur Musée d'Orsay - stock.adobe.com

Musée d’Orsay bezoeken & Tickets

Musée d'Orsay is één van de drukst bezochte kunstmusea tijdens een citytrip Parijs met een bezoekers aantal van 3,5 miljoen per jaar. Het hoge bezoekersaantal zorgt voor lange wachtrijen voor de ingang van het museum. Het is daarom raadzaam om van te voren een online toegangsbewijs aan te schaffen. Wilt u nu alvast uw toegangsbewijs voor Musée d'Orsay bestellen? Klik dan hier voor extra informatie.

Geschiedenis Musée d'Orsay

Musée d'Orsay is gevestigd in het voormalige treinstation Gare d'Orsay. Dit monumentale treinstation is gebouwd tussen 1898 en 1900 voor de wereldtentoonstelling van 1900. De ontwerper van het station is Victor LaLouw. Tot 1939 was het Gare d'Orsay als treinstation in gebruik. Het statige pand kreeg in 1986 een nieuwe bestemming als kunstmuseum.

Het (nieuwe) museum Musée d'Orsay slaat een brug tussen de klassieke collectie van het Louvre en de moderne collectie van het Centre Pompidou. De collectie van Musée d'Orsay is grotendeels samengesteld uit kunstwerken afkomstig van het Louvre, het Jeu de Paume en het Musée d'Art Moderne.

Indeling Musée d'Orsay

Het museum is ingedeeld in 3 verdiepingen. Kunstwerken van voor 1870 treft u op de begane grond, impressionistische werken op de bovenste etage en post-impressionistische werken op de middelste etage. Op iedere verdieping komt u meerdere zalen tegen, meestal is een zaal volledig aan één kunstenaar gewijd. Als u de chronologische indeling van het museum wilt volgen, start u op de begane grond, vervolgens gaat u naar de bovenste etage en tot slot bezoekt u de middelste etage.


Video: Musée d'Orsay Parijs

 


Hoe komt u bij Musée d'Orsay?

De metro is een handige en vlotte manier om Musée d'Orsay te bezoeken. Het museum is te bereiken via lijn 12 - halte Solférino.

Bij Musée d'Orsay bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bootjes van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Musée d'Orsay Parijs