Parijs / Bezienswaardigheden / Catacombes de Paris

Catacombes de Paris

De ondergrondse begraafplaats bezoeken & Tickets catacomben Parijs

Catacomben van Parijs

Alles over het bezoeken van de catacomben van Parijs, de 18e-eeuwse ondergrondse begraafplaats. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden en skip-the-line tickets van de catacomben vindt u op prachtigParijs.nl.

Tickets & info catacomben

Adres: 1 Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014 Parijs
Metro: Halte Denfert-Rochereau (lijn 4 of 6)
Tickets:

Skip-the-line tickets vanaf € 36,00 (Reserveer online)
0 t/m 17 jaar gratis entree

Tip: Per uur worden slecht 200 bezoekers toegelaten. Het is daarom verstandig om vooraf een skip-the-line ticket te reserveren:

Reserveer hier uw tickets
Geopend: Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 20:30u
Maandag gesloten
Gesloten: 1 mei, 15 augustus
Handig: Onderstaand treft u een overzicht van populaire tickets voor een bezoek aan Parijs:

De catacomben zijn een verzameling van ondergrondse begraafplaatsen in Parijs. In de 18e eeuw waren de begraafplaatsen in het centrum van Parijs overvol geraakt. Hierdoor werd de oude kalksteengroeve onder de stad in gebruik genomen als depot voor de schedels en beenderen van 6 miljoen Parijzenaren.

Catacomben bezoeken & Tickets

Hedendaags zijn de Catacombes de Paris geopend voor bezoekers, de catacomben zijn alleen toegankelijk per trap. U daalt per trap 25 meter (130 treden) naar beneden af en kunt vervolgens over een lengte van 2 kilometer de catacomben bezoeken. Tijdens uw wandeling komt u op verschillende plaatsen kunstwerken tegen van opgestapelde schedels en beenderen. Voor toegang tot de catacomben heeft u een toegangsbewijs nodig.

De wachtrijen voor de catacomben kunnen lang zijn omdat er slechts 200 bezoekers per uur toegelaten worden. Het is daarom handig van te voren een online ticket aan te schaffen. Wilt u nu alvast uw online toegangsbewijs bestellen? Klik dan hier voor extra informatie.

Catacombes de Paris in Parijs bezoekenEntree catacomben - stock.adobe.com
Tickets Catacombes de Paris in ParijsKunstwerk in catacomben - stock.adobe.com

Video: Catacomben Parijs

 


Hoe komt u bij de catacomben?

De metro is een handige en vlotte manier om de catacomben te bezoeken. De ondergrondse begraafplaatsen zijn te bereiken via lijn 4 of 6 - halte Denfert-Rochereau.

Catacomben van Parijs