Parijs / Bezienswaardigheden / Musée Rodin Parijs

Musée Rodin Parijs

Het kunstmuseum bezoeken & Tickets museum Rodin

Musée Rodin Parijs

Alles over het bezoeken van Musée Rodin in Parijs, het museum met een uitgebreide collectie kunstwerken van Rodin. Praktische informatie over de collectie, openingstijden en online tickets van het museum vindt u op prachtigparijs.nl.

Musée Rodin Tickets & Info

Adres: 77 Rue de Varenne, 75007 Parijs
Metro:
  • Metrolijn 8 - Halte Invalides
  • Metrolijn 13 - Halte Invalides
  • Metrolijn 13 - Halte Varenne
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Musée Rodin in Parijs?

  • Tickets Musée Rodin incl. beeldentuin vanaf € 15,00 (Reserveer online)
  • Combinatietickets Musée Rodin incl. Beeldentuin & Musée d’Orsay vanaf € 32,50 (Reserveer online)
  • 0 t/m 17 jaar gratis entree voor EU-inwoners
Geopend:
  • Dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:45u
  • Maandag gesloten
Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december

Musée Rodin bevindt zich in het voormalige hôtel Biron. Het statige pand dateert uit 1730 en ligt op loopafstand van Les Invalides. Hôtel Biron was de favoriete verblijfplaats van de beroemde Franse beeldhouwer Auguste Rodin. De laatste jaren van zijn leven heeft Rodin een groot deel van zijn werk geschonken aan de Franse staat. Met als enige voorwaarde dat hôtel Biron omgebouwd zou worden tot museum. In 1919 (twee jaar na het overlijden van de kunstenaar) opende Musée Rodin haar deuren.

Museum Rodin in Parijs bezoeken

Het museum en de grote aangrenzende beeldentuin zijn met name onder liefhebbers van beeldhouwkunst zeer geliefd. In het stijlvolle museum komt u meerdere topstukken van Rodin tegen. Zo treft u er zijn sculpturen Le Baiser en La Porte de l’enfer. Naast sculpturen van Rodin vindt u in het museum ook een zaal die volledig is gewijd aan beeldhouwster Camille Claudel. Zij kende de kunstenaar persoonlijk en heeft een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. Tot slot komt u in het museum ook schilderijen van Renoir en Van Gogh tegen. Die doeken zijn afkomstig uit de persoonlijke kunstcollectie van Rodin.

In de mooie aangrenzende beeldentuin (ruim drie hectare groot) komt u het bekendste werk van Rodin tegen. U treft daar zijn wereldberoemde beeld De Denker, in het Frans genaamd Le Penseur. De prachtige bronzen sculptuur werd door Rodin in 1881 vervaardigd. Het was zijn eerste bronzen beeld dat in Parijs publiekelijk te zien was. Tevens komt u in de beeldentuin prachtige siertuinen en rozentuinen tegen.

Musée Rodin bezoeken & Tickets

Musée Rodin is een geliefd museum in Parijs. Jaarlijks worden het museum en de aangrenzende beeldentuin door ruim 700.000 mensen bezocht. Voor toegang tot het museum en de beeldentuin heeft u een toegangsbewijs nodig.

Tickets Musée Rodin in ParijsMusée Rodin in Parijs bezoeken
Musée Rodin in Parijs bezoekenBeeldentuin van Musée Rodin in Parijs

Wie was Rodin

Auguste Rodin werd in 1840 geboren in Parijs en groeide op in een arm gezin. Als tiener was hij al bezig met het maken van sculpturen. Hij verdiende een klein inkomen met het ontwerpen en vervaardigen van ornamenten voor gevels van statige Parijse herenhuizen. Rodin schreef zich in zijn jonge jaren meerdere keren in voor belangrijke kunstwedstrijden in Parijs, maar werd hiervoor nooit geselecteerd. Rond zijn vijfendertigste levensjaar maakte hij een reis door Italië en raakte hij geïnspireerd door de sculpturen en werkwijzen van Rafaël en Michelanglo. Na deze reis veranderde Rodin zijn werkwijze en liet hij zijn modellen vrij door zijn atelier bewegen. En juist die nieuwe werkwijze lijkt ervoor gezorgd te hebben dat veel van zijn sculpturen zo vol leven en emotie zitten.

Rodin werkte graag met klei, maakt vervolgens van gips een afdruk en goot dan het werk af in brons. Toch staat hij ook bekend als een gevierd beeldhouwer van marmer. De marmeren sculpturen van Rodin zijn goed herkenbaar. Naast perfect afgewerkte gladde vormen is er vaak ook nog een gedeelte onbewerkt ruw marmer in zijn beelden terug te zien.


Video: Musée Rodin Parijs

 


Hoe komt u bij Musée Rodin?

De metro is een handige en vlotte manier om museum Rodin te bezoeken. Het museum is te bereiken via Metrolijn 13 - Halte Varenne of Metrolijn 8 of 13 - Halte Invalides.

Musée Rodin Parijs