Parijs / Bezienswaardigheden / Père-Lachaise

Père-Lachaise Begraafplaats Parijs

De bekende begraafplaats bezoeken & Rondleidingen Père-Lachaise

Begraafplaats Père-Lachaise Parijs

Handige tips voor het bezoeken van Cimetière du Père-Lachaise in Parijs, de bekende begraafplaats in Parijs. Praktische informatie over de ligging, openingstijden en rondleidingen over dit beroemde kerkhof vindt u op prachtigparijs.nl.

Père-Lachaise Tours & Info

Adres: 16 Rue du Repos, 75020 Parijs
Metro:
 • Metrolijn 2 - Halte Philippe Auguste
 • Metrolijn 2 - Halte Père-Lachaise
 • Metrolijn 3 - Halte Philippe Auguste
 • Metrolijn 3 - Halte Père-Lachaise
Tickets:

TIP: De enorme begraafplaats kan al snel als een doolhof aanvoelen. Wilt u dit voorkomen en de beroemde begraafplaats gerichter bezoeken dan is een georganiseerde rondleiding een goede optie:

 • Toegang tot begraafplaats Père-Lachaise is gratis
 • Geopend:
  • April t/m september dagelijks geopend tussen 09:00-18:00u.
  • Oktober t/m maart dagelijks geopend tussen 09:00-17:30u.
  Gesloten:
  • 1 januari, 1 mei, 8 mei, 14 juli, 15 augustus, 1 november en 11 november.
  • Tevens gesloten tijdens Christelijke feestdagen.

  Père-Lachaise is de grootste en bekendste begraafplaats van Parijs. De begraafplaats staat bekend om haar fraaie grafzerken, veelal in Gotische stijl. De indrukwekkende begraafplaats ligt in het twintigste arrondissement van de stad, op de heuvel van Champ-l'Évêque. Aangezien de begraafplaats deels op een heuvel ligt, is er af en toe sprake van hoogteverschil. Op verschillende plaatsen op de begraafplaats heeft u hierdoor een mooi uitzicht over Parijs.

  Père-Lachaise Parijs bezoeken

  Op de beroemde begraafplaats van Parijs komt u meerdere graven van Franse en internationale beroemdheden tegen. U vindt op de begraafplaats o.a. de graven van Oscar Wilde, Fréderic Chopin, Jean de La Fontaine en Edith Piaf. Mocht u een grafmonument van een beroemdheid willen bezoeken dan is het handig om van te voren uit te zoeken, waar u die grafzerk ongeveer kunt vinden. Via Google kunt u eenvoudige meerdere plattegrondjes van Père-Lachaise downloaden.

  De grote begraafplaats heeft meerdere ingangen. De hoofdingang bevindt zich op 8 Boulevard de Mebonilmontant. Père-Lachaise is de drukst bezochte begraafplaats ter wereld. Wilt u de drukte zoveel mogelijk ontlopen dan kunt u het beste de begraafplaats in de ochtend bezoeken. Op de begraafplaats kunt u niets te eten of te drinken kopen. Het is daarom raadzaam om zelf iets van eten en drinken mee te nemen. Tevens zijn comfortabele schoenen een aanrader omdat niet ieder pad even gemakkelijk loopt. Toegang tot Cimetière du Père-Lachaise is gratis.

  Père-Lachaise bezoeken & Rondleidingen

  Er zijn meerdere opties om de begraafplaats te bezoeken. Wilt u rustig wandelen en u laten verassen door de bijzondere grafmonumenten die u tijdens uw wandeling tegenkomt, dan kunt u dat prima op eigen gelegenheid doen. Wilt u gericht de meest bijzondere grafmonumenten van de begraafplaats bezoeken dan is het raadzaam om dit via een georganiseerde rondleiding te doen. Wilt u meer informatie over het reserveren van een rondleiding met gids? Klik dan hier voor extra informatie.

  Cimetière du Père-LachaiseCimetière du Père-Lachaise in Parijs bezoeken
  begraafplaats Père-LachaiseGrafmonument op begraafplaats Père-Lachaise Parijs

  Geschiedenis van Père-Lachaise

  In 1801 kreeg Cimetière du Père-Lachaise vorm als de nieuwe begraafplaats van Parijs. Het was de eerste begraafplaats buiten de stadsmuren van de Franse hoofdstad. Père-Lachaise bevond zich in eerste instantie in een arme volksbuurt. Om het prestige van de begraafplaats te vergroten, werd de keuze gemaakt om overblijfselen van enkele Franse beroemdheden te verplaatsen naar Père-Lachaise. Dit plan was een succes! Omstreeks 1830 waren er al meer dan 33.000 graven te vinden op de begraafplaats, waaronder fraaie grafmonumenten van rijke Fransen. Die imposante grafwerken zijn vandaag de dag nog steeds even fraai als indrukwekkend.

  Begraafplaats Père-Lachaise heden

  Het beroemde Père-Lachaise kerkhof werd maar liefst vijf keer uitgebreid en omvat tientallen hectaren. Vandaag de dag telt de begraafplaats meer dan 69.000 grafzerken en ruim 5300 bomen. Cimetière du Père-Lachaise wordt beheerd door de stad Parijs. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is de begraafplaats volledig vol. Er komen enkel nog nieuwe grafzerken bij als een bestaande grafconcessie komt te vervallen.


  Tours Cimetière du Père-Lachaise


  Video: Père-Lachaise Parijs

   


  Hoe komt u bij Père-Lachaise?

  De metro is een handige en vlotte manier om Père-Lachaise te bezoeken. De begraafplaats is te bereiken via Metrolijn 2 – Halte Philippe Augusts of Halte Père-Lachaise of Metrolijn 3 – Halte Philippe Augusts of Halte Père-Lachaise .

  begraafplaats Parijs