Parijs / Excursies & dagtochten

Dagtochten omgeving Parijs

De 8 leukste excursies en dagtochten in de omgeving van Parijs

omgeving Parijs

Praktische informatie en tips over tours, activiteiten en excursies in de omgeving van Parijs. Tips voor leuke activiteiten en dingen om te doen rondom Parijs vindt u op prachtigparijs.nl

8 Tips voor excursies omgeving Parijs

Parijs is een bruisende wereldstad met een ruim aanbod aan fraaie monumenten, kerken en musea. Ook het landelijke gebied van Noord-Frankrijk biedt een mooi aanbod aan unieke dagtochten. Onderstaand treft u een overzicht van populaire dagtripjes en excursies vanuit Parijs:

1. Dagtocht naar Versailles

Versailles ligt op 20 km afstand vanaf het centrum van Parijs. Het is één van de populairste bezienswaardigheden van Frankrijk. Het enorm grote paleis is gebouwd in de 17e eeuw voor de Franse koninklijke familie en bevat meer dan 700 rijkversierde kamers en zalen. De mooiste zalen van het prachtige paleis zijn de spiegelzaal, de Koninklijke slaapkamer en de galerij der veldslagen. Ook de paleistuinen van Versailles zijn enorm groot met een veelvoud aan klassieke fonteinen en beeldhouwwerken.

parijs excursie VersaillesPaleis van Versailles, dé excursie omgeving Parijs
dagtocht ParijsPaleistuinen Versailles bezoeken

Vanuit het centrum van Parijs reist u vanaf treinstation Montparnasse eenvoudig naar Versailles. U heeft hiervoor een regionaal treinkaartje nodig met eindbestemming Versailles Château-Rive Gauche. Vanaf dat treinstation is het ongeveer 15 minuten lopen naar het paleis van Versailles. Lees hier meer over Versailles


2. Disneyland Paris

Disneyland Paris ligt op op 30 km afstand vanaf het centrum van Parijs. Het is het bekendste en drukstbezochte attractiepark van Europa. Disneyland Paris bestaat uit twee parken, het originele Disneyland Park en het nieuwere Walt Disney Studios Park. Bent u van plan om slechts één dag naar Disneyland Paris te gaan? Dan is het raadzaam om enkel voor het Disneyland Park toegangstickets aan te schaffen.

omgeving parijsDisneyland Parijs bezoeken
Excursies vanaf ParijsEen dagtocht naar Disneyland Parijs

Vanuit het centrum van Parijs reist u vanaf treinstation Gare du Nord eenvoudig naar Disneyland Paris. U heeft hiervoor een regionaal treinkaartje nodig met eindbestemming Marne-la-Vallée/Chessy. Lees hier meer over Disneyland Paris


3. Château de Chantilly

Château de Chantilly ligt op 55 km afstand vanaf het centrum van Parijs. Het is één van de mooiste en best bewaarde kastelen van Frankrijk. Het kasteel is ingericht met klassiek Frans meubilair en bevat een uitgebreide collectie Franse schilderwerken uit de 18e en 19e eeuw. Eén van de mooiste ruimtes in het kasteel is de eeuwenoude bibliotheek. Ook kunt u de prachtige kasteeltuinen en paardenstallen van Château Chantilly bezoeken.

dagtocht parijsChâteau Chantilly bezoeken
wat te doen omgeving ParijsInterieur Château Chantilly

Vanuit het centrum van Parijs reist u vanaf treinstation Gare du Nord eenvoudig naar het kasteel. U neemt hiervoor de trein richting Creil en stapt uit op treinstation Gare de Chantilly Gouvieux. Vanaf dit treinstation is het nog 2,5 km lopen richting het historische kasteel. Lees hier meer over Château de Chantilly.


4. Excursie Giverney - De tuinen van Monet

Giverney ligt op 75 km afstand vanaf het centrum van Parijs. Het charmante stadje was de woonplaats van de wereldberoemde kunstenaar Claude Monet. Ruim 43 jaar lang heeft hij in het stadje gewoond. In Giverney kunt u het voormalige woonhuis en de bijbehorende tuinen van Monet bezoeken. De prachtige tuinen vol met bloemen en grote vijvers vormden de inspiratiebron voor enkele van zijn bekendste schilderwerken.

excursies parijsGiverney – Tuinen van Monet
dagtochten ParijsTuinen van Monet bezoeken

Met de auto kunt u vanuit Parijs via snelweg A13 of A14 naar Giverney reizen, u bent dan anderhalf uur onderweg. Het openbaar vervoer is minder aan te raden omdat u dan meerdere keren van trein en bus moet wisselen. Een goed alternatief is een georganiseerde dagtocht vanuit het centrum van Parijs. U wordt dan in hartje Parijs opgehaald en aan het einde van de dag weer afgezet. Lees hier meer over excursies naar Giverney.


5. Excursie Champagnestreek

De geliefde Franse Champagnestreek ligt op 150 km afstand vanaf het centrum van Parijs. Kenmerkend voor de groene streek zijn de langgerekte wijngaarden. Zeker in de zomermaanden zijn de wijngaarden een lust voor het oog. Ook treft u in de champagnestreek een aantal prachtige Franse steden, waarvan de historische stad Reims de bekendste is. De kathedraal van Reims staat bekend als één van de pareltjes van de Franse Gotische architectuur.

Excursie ChampagnestreekExcursie naar de Champagnestreek
tours vanaf parijsReims in de Champagnestreek

Het is mogelijk om een georganiseerde dagtocht vanuit het centrum van Parijs naar de Champagnestreek te boeken. U wordt dan in hartje Parijs opgehaald en aan het eind van de dag weer afgezet. Lees hier meer over excursies naar de Champagnestreek.


6. Excursie D-Day stranden Normandië

De invasiestranden van Normandië liggen op 250 km afstand vanaf het centrum van Parijs. De D-Day stranden hebben een cruciale rol gespeeld in de bevrijding van West-Europa tijdens WO II. Op de invasiestranden zijn nog steeds overblijfselen van de strijd te zien. Zo treft u er meerdere grote betonnen platforms, bunkers en tanks. Ook kunt u een bezoek brengen aan het oorlogsmuseum en aan de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats. Op die begraafplaats liggen meer dan 10.000 gesneuvelde Amerikaanse soldaten begraven.

parijs omgevingD-Day stranden Normandië bezoeken
Excursie D-Day stranden NormandiëExcursie D-Day stranden Normandië

Het is mogelijk om een georganiseerde dagtocht vanuit het centrum van Parijs naar de invasiestranden van Normandië te boeken. U wordt dan in hartje Parijs opgehaald en aan het eind van de dag weer afgezet. Lees hier meer over excursies naar de D-Day stranden in Normandië.


7. Excursie Loire vallei

De Franse regio de Loire ligt op 280 km afstand vanaf het centrum van Parijs. De streek staat bekend om de vele prachtige sierkastelen uit de 17e en 18e eeuw. Château Chambord is het bekendste en mooiste kasteel van de Loire vallei. Het charmante stadje Blois ligt eveneens in de Loire vallei en is zeker de moeite van een bezoek waard.

Loire vallei bezoekenLoire vallei bezoeken
Loire streek bezoekenExcursie vanaf Parijs: Loire streek bezoeken

Het is mogelijk om een georganiseerde dagtrip vanuit het centrum van Parijs naar de Loire vallei te boeken. U wordt dan in hartje Parijs opgehaald en aan het eind van de dag weer afgezet. Lees hier meer over excursies naar de Loire streek.


8. Excursie Mont-Saint-Michel

De grootste trekpleister van Normandië is het getijdeneiland Mont Saint-Michel. Het kleine eiland ligt op 360 km afstand vanaf het centrum van Parijs. Mont Saint-Michel is volledig ommuurd en biedt een fantastisch uitzicht over de Baai van Normandië. Op het kleine eiland treft u een uniek middeleeuws dorp en de wereldberoemde abdij van Mont Saint-Michel. De imposante abdij stamt uit de 11e eeuw en is dé bezienswaardigheid van Normandië.

Excursie Mont-Saint-MichelMont Saint-Michel bezoeken
Parijs Excursie Mont-Saint-MichelAbdij Mont Saint-Michel online tickets

Jaarlijks wordt Mont Saint-Michel door ruim 3,5 miljoen mensen bezocht. Toegang tot het eiland is gratis. Voor toegang tot de prachtige abdij heeft u een toegangsbewijs nodig. Het is mogelijk om een georganiseerde dagtrip vanuit het centrum van Parijs naar Mont Saint-Michel te boeken. U wordt dan in hartje Parijs opgehaald en aan het eind van de dag weer afgezet. Lees hier meer over Mont Saint-Michel.

Excursie Parijs Frankrijk