Parijs / Bezienswaardigheden / Montparnasse Parijs

Montparnasse Parijs

De bekende wolkenkrabber bezoeken & Tickets Montparnasse

Tour Montparnasse Parijs

Alles over het bezoeken van Tour Montparnasse in Parijs, één van de hoogste wolkenkrabbers in Frankrijk. Praktische informatie over het observatiedek, openingstijden en online tickets van het gebouw vindt u op prachtigparijs.nl.

Montparnasse Tickets & Info

Adres: 33 Avenue du Maine, 75015 Parijs
Metro:
  • Metrolijn 4 - Halte Montparnasse-Bienvenue
  • Metrolijn 6 - Halte Montparnasse-Bienvenue
  • Metrolijn 12 - Halte Montparnasse-Bienvenue
  • Metrolijn 13 - Halte Montparnasse-Bienvenue
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Montparnasse in Parijs?

  • Tickets Tour Montparnasse vanaf € 18,00 (Reserveer online)
  • 0 t/m 3 jaar gratis entree / 4 t/m 11 jaar € 12,50
Geopend: Dagelijks van 09:30 tot 23:00u
Gesloten: 1 januari, 1 mei en 25 december

De wijk Montparnasse behoort sinds 1860 bij Parijs. Dé toeristische trekpleister in de wijk is de bekende wolkenkrabber Tour Montparnasse. Dit is één van de hoogste wolkenkrabbers in Parijs. De bovenste verdiepingen van het flatgebouw zijn toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Vanaf de observatiepunten op de 56ste en 59ste verdieping heeft u een spectaculair uitzicht over de stad Parijs en haar omgeving zoals de Eiffeltoren. Met mooi weer kunt u tot een afstand van veertig kilometer in de rondte kijken.

Tour Montparnasse Parijs bezoeken

Tour Montparnasse is 210 meter hoog en telt 58 verdiepingen, waarvan de eerste 54 verdiepingen in gebruik zijn als kantooretages. Op werkdagen zijn er meer dan 5000 mensen werkzaam in het flatgebouw. Om één of beide observatiepunten te bezoeken, maakt u gebruik van de snelste lift ter wereld. Binnen 38 seconden brengt de razendsnelle lift u van de begane grond naar de 56ste verdieping. Op de 56ste verdieping treft u het hoogst gelegen restaurant van Parijs genaamd Le Ciel de Paris. Tevens treft u op die etage een expositieruimte en een fantastisch indoor observatiepunt. Het tweede observatiepunt op de 59ste verdieping bevindt zich op het dak van Tour Montparnasse. Het dak van het flatgebouw is toegankelijk door vanaf de 56ste verdieping een aantal trappen op te lopen. Zeker met mooi en helder weer is het uitzicht vanaf het dak ronduit spectaculair!

Montparnasse bezoeken & Tickets

Montparnasse is een populair en geliefd uitkijkpunt onder bezoekers van Parijs. Jaarlijks wordt de wolkenkrabber door ruim 600.000 mensen bezocht. Voor toegang tot de bekende wolkenkrabber heeft u een toegangsbewijs nodig.

Tickets Tour Montparnasse in ParijsTour Montparnasse in Parijs
Tour Montparnasse in Parijs bezoekenUitkijkpunt vanaf Tour Montparnasse Parijs

Tour Montparnasse heden

Tour Montparnasse is in een periode van 4 jaar tijd gebouwd tussen 1969 en 1973. Het flatgebouw was bijna 40 jaar lang de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk. In 2009 ging deze titel over naar de nieuwe wolkenkrabber Tour First. Tour First bevindt zich eveneens in Parijs, in het zakendistrict La Défense en is slechts 15 meter hoger dan Tour Montparnasse.

Leuk Weetje:
Wist u dat tijdens de Olympische Spelen van 2024 een rol is weggelegd voor Tour Montparnasse? De bekende wolkenkrabber (ooit uitgeroepen tot één van de lelijkste gebouwen in Parijs) moet dan het toonbeeld worden van groene architectuur. De kosten van de groene facelift zijn begroot op ruim 300 miljoen euro.


Video: Tour Montparnasse Parijs

 


Hoe komt u bij Tour Montparnasse?

De metro is een handige en vlotte manier om Tour Montparnasse te bezoeken. De wolkenkrabber is te bereiken via Metrolijn 4, 6, 12 of 13 - Halte Montparnasse-Bienvenüe.

Tour Montparnasse Parijs