Parijs / Bezienswaardigheden / Centre Pompidou

Centre Pompidou Parijs

Het kunstcentrum bezoeken & Tickets Centre Pompidou

Centre Pompidou Parijs

Alles over het Centre Georges Pompidou bezoeken, het bekende kunstcentrum in Parijs. Praktische informatie over de collectie, openingstijden en online tickets van het museum vindt u op prachtigparijs.nl.

Centre Pompidou Tickets & Info

Adres: Place Georges Pompidou, 75004 Parijs
Metro: Halte Rambuteau (lijn 11)
Halte Hôtel de Ville (lijn 1 of 11)
Halte Châtelet (lijn 1, 4, 7 of 14)
Tickets:

Hoe koopt u tickets voor Centre Pompidou in Parijs?

  • Tickets Centre Pompidou: permanente collectie incl. uitzichtpunt vanaf € 15,00 (Reserveer online)
  • Tickets Centre Pompidou: Permanente collectie & tentoonstellingen incl. uitzichtpunt vanaf € 17,00 (Reserveer online)
  • 0 t/m 24 jaar gratis entree voor EU-inwoners
  • Iedere 1e zondag van de maand gratis entree

Tip: De handige Parijs Musea Pas verleent u toegang tot de bekendste musea van Parijs: Centre Pompidou, Musée d'Orsay en het Louvre (Reserveer online)

Geopend: Maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag & zondag van 11:00 tot 22:00u
Dinsdag gesloten
Gesloten: 1 mei

Centre Pompidou is een populair kunstcentrum in Parijs. Het Pompidou museum staat volledig in het teken van moderne kunst en moderne kunstvormen. Het gebouw heeft een zeer bijzonder en herkenbaar ontwerp met talloze gekleurde buizen en trappen aan de buitenzijde. Centre Pompidou is hierdoor een opvallende eyecatcher in het straatbeeld van Parijs geworden. Vanaf het dak van Centre Georges Pompidou heeft u een prachtig uitzicht over de straten van Parijs.

Centre Pompidou Parijs bezoeken

In het kunstcentrum zit het Musée National d'art moderne gevestigd. Dit grote museum bevindt zich op de tweede verdieping van Centre Pompidou. Het museum heeft een enorme collectie van meer dan 50.000 moderne werken waaronder boeken, films, video’s, maar ook schilderijen en sculpturen. Ook treft u in het museum uitgebreide documentatie over vormgeving en muziek. Alle kunstwerken in de collectie van het museum zijn vervaardigd tussen 1905 en heden. Enkele bekende schilderwerken in Musée National d’Art zijn:

  • Mit dem schwarzen Bogen van Vassily Kadinsky uit 1912
  • Manège de Cochons van Robert Delaunay uit 1922
  • Le cadre (zelfportret) van Frida Kahlo uit 1938
  • Les mariés de la Tour Eiffel van Marc Chagall uit 1938-1939

Centre Pompidou bezoeken & Tickets

Vanaf het dak van Centre Pompidou heeft u een prachtig uitzicht over de straten en bezienswaardigheden van Parijs. Tevens vindt u in het kunstcentrum verschillende tentoonstellingen, theater, dans en muziek optredens, evenals een bioscoop en ruimtes voor debatten en symposia. Voor toegang tot het kunstcentrum heeft u een toegangsbewijs nodig.

Tickets Centre Pompidou in ParijsRoltrap in het Centre Pompidou in Parijs
Centre Pompidou in Parijs bezoekenCentre George Pompidou, museum in Parijs

Renovatie en tijdelijke sluiting

Helaas lijdt het Centre Pompidou aan verouderingsverschijnselen en zal het pand de komende jaren gerenoveerd moeten gaan worden. Hierdoor zal het kunstcentrum naar schatting vanaf eind 2023 voor een periode van vier jaar gesloten zijn.


Video: Centre Pompidou Parijs

 

Hoe komt u bij Centre Georges Pompidou?

De metro is een handige en vlotte manier om Centre Pompidou te bezoeken. Het kunstcentrum is te bereiken via lijn 11 - halte Ramuteau of via lijn 1 - halte Hôtel de Ville.

Bij Centre Pompidou bevindt zich tevens een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Centre Pompidou Parijs