Parijs / Bezienswaardigheden / Rondvaart Seine

Rondvaart Seine Parijs

Tickets & Info boottocht Seine Parijs

Rondvaart Seine

Alles over het bezichtigen van het centrum van Parijs middels een rondvaart over de Seine. Praktische informatie over de mogelijkheden en online tickets voor een rondvaart over de Seine vindt u op prachtigparijs.nl.

Eén van de leukste en ontspannenste manieren om Parijs te verkennen, is het maken van een rondvaart over de Seine. Gedurende de boottocht komt u langs meerdere bekende bezienswaardigheden en vaart u onder de bruggen van Parijs door. Enkele monumentale bouwwerken die u gaat tegenkomen zijn: de Eiffeltoren, Notre-Dame en de Arc de Triomphe.

Rondvaart over de Seine & Tickets

Een gemiddelde rondvaart over de Seine duurt één uur. Het opstappunt van de rondvaartboten ligt dichtbij de Eiffeltoren. In het hoogseizoen (april t/m september) vertrekt er iedere 30 minuten een rondvaartboot. In de maanden oktober t/m maart is dit iedere 45 minuten.

Er zijn verschillende opties die u kunt boeken voor een rondvaart over de Seine:

Rondvaart overdag vanaf € 15,00

Met deze tour vaart u binnen 70 minuten langs de bekendste bezienswaardigheden van Parijs. Zeker op een zonnige dag is dit een heerlijke manier om even aan de drukte van de stad te ontsnappen (Reserveer online)

Rondvaart in de avond vanaf € 13,00

Met deze tour vaart u eveneens langs de bekendste bezienswaardigheden van Parijs, maar dan in het avondlicht! Wilt u de Eiffeltoren, Notre-Dame en het Louvre 's avonds prachtig uitgelicht zien? Dan is deze populaire boottocht een leuke aanrader (Reserveer online)

Hop on Hop off rondvaart vanaf € 23,00

De Hop on Hop off waterbus is handig en leuk als u meerdere bezienswaardigheden op één dag wilt bezoeken. Er zijn Hop on Hop off punten van de waterbus bij: Eiffeltoren, Louvre, Notre-Dame, Musée d’ Orsay & Champs-Élysees (Reserveer online )

Combinatie Tickets incl. Seine cruise

Voor de bekendste bezienswaardigheden van Parijs zijn voordelige combinatie tickets beschikbaar. Met een combinatie ticket heeft u direct toegang tot de betreffende bezienswaardigheid én heeft u ook meteen uw Seine cruise geregeld. De voordeligste combinatie tickets zijn:

Stadspassen Parijs incl. Seine cruise

In een aantal voordelige city passen zit een 1 uur durende rondvaart over de Seine opgenomen.

  • De voordelige Parijs Stadspas verleent u toegang tot de 3 populairste bezienswaardigheden van Parijs: Musée du Louvre, de Eiffeltoren en een 1 uur durende rondvaart over de Seine (Reserveer online)
  • De voordelige Seine Pas geeft u toegang tot een 1 uur durende rondvaart over de Seine met aperitief. Tevens krijgt u Fast Track toegang tot kunstmuseum Musée d'Orsay en de prachtige hofkapel Sainte-Chapelle (Reserveer online)
boottocht seine parijsUitzicht op de Eiffeltoren vanaf de Seine
Seine rondvaartUitzicht op de Notre-Dame vanaf de Seine

Hoe komt u bij het opstappunt?

De metro is een handige en vlotte manier om het opstappunt dichtbij de Eiffeltoren te bereiken. Het opstappunt is te bereiken via Metrolijn 6 - Halte Bir-Hakeim. De halte is redelijk dichtbij het opstappunt, ongeveer 10 minuten lopen.

Op een afstand van ongeveer 15 minuten lopen bevinden zich nog twee metro stops: Metrolijn 8 - Halte École Militaire en Metrolijn 9 - Halte Trocadér.

Boottocht Parijs