Parijs / Bezienswaardigheden / Champs-Élysées Parijs

Champs-Élysées Parijs

De winkelstraat bezoeken & informatie Champs-Élysées

Champs-Élysées Parijs

 

Info Champs-Élysées Parijs

Metro: Halte George V. (lijn 1)
Halte Charles de Gaulle-Étiolle (lijn 1, 2 of 6)

De bekendste en mooiste winkelstraat van Parijs is Avenue des Champs-Élysées. De lange avenue loopt van het Louvre in het centrum tot aan zakenwijk la Défense in het westen.

Champs-Élysées bezoeken

Aan Avenue des Champs-Élysées treft u exclusieve boetieks van grote modehuizen en komt u een tal aan bekende winkelketens tegen. Alle logo's en reclame borden van de winkels aan de avenue zijn in de kleur wit. Dit is een eis van de stad Parijs om het chique imago van de avenue te behouden. Naast de vele winkels komt u op de Champs-Élysées een tal aan eetgelegenheden tegen van dure restaurants tot eenvoudige broodjeszaken. De winkels aan de Champs-Élysées hebben zeer wisselende openingstijden. Het merendeel van de winkels zijn in ieder geval geopend tussen 11:00 en 19:00u.

Champs-Élysées in Parijs bezoekenStraatbord Champs-Élysées - stock.adobe.com
Champs-Élysées in Parijs bezoekenChamps-Élysées - stock.adobe.com

Video: Champs-Élysées Parijs

 


Hoe komt u bij Champs-Élysées?

De metro is een handige en vlotte manier om Avenue des Champs-Élysées te bezoeken. De avenue is te bereiken via lijn 1 - halte George V of via lijnen 9 & 11 - halte Franklin D. Roosevelt.

Bij de Champs-Elysées bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bootjes van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Champs-Élysées Parijs