Parijs / Bezienswaardigheden / Champs-Élysées Parijs

Champs-Élysées Parijs

De winkelstraat bezoeken & Informatie Champs-Élysées

Champs-Élysées Parijs

Avenue des Champs-Élysées is de mooiste en bekendste winkelstraat van Parijs, met een veelheid aan chique boetieks en deftige restaurants.

Info Avenue des Champs-Élysées

Metro:
  • Metrolijn 1 - Halte George V.
  • Metrolijn 1 - Halte Charles de Gaulle-Étiolle
  • Metrolijn 2 - Halte Charles de Gaulle-Étiolle
  • Metrolijn 6 - Halte Charles de Gaulle-Étiolle

Avenue des Champs-Élysées is onmiskenbaar de bekendste avenue van heel Frankrijk. De lange avenue loopt van Place de la Concorde in het westen naar Place Charles de Gaulle in het oosten. Op het Place de la Concorde bevindt zich de bekende Obelisk van Luxor en op Place Charles de Gaulle treft u triomfboog Arc de Triomphe. De naam Champs-Élysées verwijst naar de Elysische Velden. Binnen de Griekse mythologie is dit de plaats waar Griekse helden na hun dood naartoe gaan en staat daarmee symbool voor grandeur.

Champs-Élysées Parijs bezoeken

Aan de Champs-Élysées treft u luxe boetieks van exclusieve modehuizen. U komt er ook veel bekende winkelketens tegen. Tevens treft u er luxe koffiezaken, theaters en deftige parfumzaken. Alle logo's en reclameborden zijn uitgevoerd in de kleur wit. Dit is een eis van de stad Parijs om het chique imago van de winkelstraat te behouden. Aan de Champs-Élysées komt u een ruim aanbod aan eetgelegenheden tegen, van dure restaurants tot aan leuk betaalbare croissanteries. De winkels aan de Champs-Élysées hebben zeer wisselende openingstijden. Het merendeel van de winkels zijn in ieder geval geopend tussen 10:00 en 19:00u.

Champs-Élysées in Parijs bezoekenChamps-Élysées bezoeken, de bekendste winkelstraat in Parijs
Champs-Élysées in Parijs bezoekenChamps-Élysées Parijs bezoeken in de avond

Geschiedenis Champs-Élysées

De Champs-Élysées bestaat al sinds de zeventiende eeuw. De eerste plannen werden geschetst in 1667 als een verlenging van Jardin des Tuileries bij het Louvre. Sinds het begin is de avenue aan weerszijde geflankeerd door een dubbele rij bomen (Iepen). De naam Champs-Élysées werd pas in 1709 aan de avenue gegeven. Door de jaren heen is de avenue een aantal keer uitgebreid en verfraaid. Onder Napoleon III (tussen 1854 en 1870) werd de infrastructuur van Parijs flink veranderd en kreeg de Champs-Élysées een meer centrale rol in het stadsbeeld.

Avenue des Champs-Élysées heden

Als Fransen in Parijs samenkomen dan is de kans groot dat dit op de Champs-Élysées gebeurt. Jaarlijks met oud en nieuw stromen de mensen hier samen. Hetzelfde gebeurde toen de Fransen het EK en WK wonnen. Bovendien vindt jaarlijks op de Champs-Élyséés de finish van de Tour de France plaats. De bekende avenue heeft ook een prominente rol tijdens de Franse feestdag Bastilledag (14 juli). Jaarlijks herdenken de Fransen op 14 juli de dag waarop in 1789 de Franse Revolutie begon. Er trekt dan een Franse militaire parade over de Champs-Élysées terwijl de Franse president toekijkt.


Video: Champs-Élysées Parijs

 


Hoe komt u bij de Champs-Élysées?

De metro is een handige en vlotte manier om Avenue des Champs-Élysées te bezoeken. De avenue is te bereiken via Metrolijn 1 - Halte George V. of Metrolijn 1, 2 of 6 - Halte Franklin D. Roosevelt.

Aan de Champs-Élysées bevindt zich een opstappunt voor de Hop on Hop off waterbus van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Champs-Élysées Parijs