Parijs / Bezienswaardigheden / Sacré-Coeur Parijs

Sacré-Coeur Parijs

De bekende basiliek bezoeken & Tickets Sacré-Coeur

Sacré-Coeur Parijs

Alles over het bezoeken van basilique du Sacré-Coeur, de bekende witte basiliek in Parijs. Praktische informatie over de locatie, openingstijden, toegang en geschiedenis van de kerk vindt u op prachtigparijs.nl

Sacré-Coeur Tickets & Info

Adres: 1 Parvis du Sacré-Coeur, 75018 Paris
Metro: Metrolijn 2 - Halte Anvers
Tickets:

Tips voor uw bezoek aan Sacré-Coeur in Parijs:

 • Basiliek: Gratis entree
 • Koepel: Toegankelijk met toegangsbewijs (variabel tarief) | Leeftijden 0 t/m 3 jaar gratis entree
 • Tip: Let op uw kleding, een korte rok of short is niet toegestaan in de basiliek
Geopend: Basiliek
 • Dagelijks geopend van 06:00 tot 22:30u
Koepel
 • Mei t/m september dagelijks geopend van 08:30 tot 20:00u
 • Oktober t/m april dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00u
Waarschuwing: Er zijn helaas verschillende manieren waarop u bestolen kunt worden in de omgeving van de Sacré-Coeur:
 • De handtekening vragers
  Dit is meestal een truc om uw zakken te rollen.
 • Het balletje balletje spel
  Dit is meestal een truc om u uw geld te laten verliezen en/of uw zakken te rollen.
 • De vriendschapbandjes
  Op de trap richting de Sacré-Coeur staan regelmatig personen die ongevraagd proberen een gekleurd touwtje aan uw arm te knopen. In eerste instantie wekt men de illusie dat u het gevlochten touwtje cadeau krijgt, maar uiteindelijk wordt er een bedrag voor het bandje geëist.

Basilique du Sacré-Coeur is een prachtige witte basiliek in Parijs. De Franse naam betekent Basiliek van het Heilige Hart. De witte basiliek bevindt zich op de top van de heuvel van Montmartre en is van verre al te zien. Het uitzicht vanuit de koepel van Sacré-Coeur is spectaculair, op de Eiffeltoren na is dit het hoogste uitkijkpunt van Parijs.

Sacré-Coeur Parijs bezoeken

Aan de voet van de heuvel van Montmartre treft u een trap richting de Sacré-Coeur, dit is een behoorlijke klim van ruim 220 treden. Ziet u het niet zitten om de klim naar boven te maken? Geen nood. U kunt dan gebruik maken van Funicularie de Montmartre (kabeltram van Montmarte). Als u een metrokaartje heeft gekocht dan heeft u gratis toegang tot de kleine kabeltram.

Sacré-Coeur bezoeken & Tickets

De witte basiliek is een ware toeristische trekpleister, het is één van de meest bezochte kerken in Parijs. Toegang tot de prachtige basiliek is gratis. Voor toegang tot de koepel van de basiliek heeft u een toegangsbewijs nodig. U kunt deze ter plekke aanschaffen. Let voor een bezoek aan de Sacré-Coeur goed op uw kleding, een korte rok of short is in de basiliek niet toegestaan. Het gebruik van een foto/videocamera is niet toegestaan in de Sacré-Coeur.

Tickets Sacré-Coeur in ParijsBasiliek Sacré-Coeur op de heuvel van Montmartre
Sacré-Coeur Parijs bezoekenOmgeving van de Sacré-Coeur basiliek in Parijs

Geschiedenis Sacré-Coeur

Tussen 1875 en 1914 is de basiliek gebouwd ter nagedachtenis aan de meer dan 50.000 dodelijke slachtoffers van de Frans-Duitse oorlog. De Frans-Duitse oorlog speelde zich af tussen 1870 en 1871. De oorspronkelijke architect van de witte basiliek was Paul Abadie, hij overleed in 1884 en zag de witte basiliek nooit voltooid. De bouw van de Sacré-Coeur verliep uiterst moeizaam, vooral het aanleggen van de fundering was een enorm karwei. Het plaatsen van de 19 ton wegende luidklok (één van de zwaarste klokken ter wereld) bleek ook een flinke uitdaging. Voor de bouw van de Sacré-Coeur is Travertijn gebruikt, dit is een Franse kalksteen die bij regen een wit kalklaagje aanmaakt. Deze steensoort zorgt voor de prachtige witte kleur van de basiliek.

Interieur Sacré-Coeur

Het interieur van de Sacré-Coeur is rijkelijk versierd. U treft er prachtige schilderijen en beeldhouwwerken. Boven het altaar ziet u dé bezienswaardigheid van de witte basiliek: Christus in Majesteit (een grote plafondfresco van Christus met gespreide armen). Tijdens een bezoek aan Sacré-Coeur kunt u afdalen naar de crypte van de basiliek. In de crypte treft u een Pietàbeeld en een aantal graftombes van vroegere Franse kardinalen. Aan de linkerzijde van de basiliek treft u de toegang naar de koepel, de zogenaamde torentrap. Dit is een behoorlijke klim van ongeveer 300 treden. Als beloning krijgt u een prachtig uitzicht over Parijs en haar omgeving. Voor toegang tot de torentrap heeft u een toegangsbewijs nodig.


Video: Sacré-Coeur Parijs

 


Hoe komt u bij Sacré-Coeur?

De metro is een handige en vlotte manier om Sacré-Coeur te bezoeken. De witte basiliek is te bereiken via Metrolijn 2 – Halte Anvers.

Bij Sacré-Coeur bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Sacré-Coeur Parijs