Parijs / Bezienswaardigheden / Sacré-Coeur Parijs

Sacré-Coeur Parijs

De bekende basiliek bezoeken & Tickets Sacré-Coeur

Sacré-Coeur Parijs

Alles over het bezoeken van Sacré-Coeur, de bekende witte basiliek in Parijs. Praktische informatie over de geschiedenis, openingstijden en indeling van de basiliek vindt u op prachtigparijs.nl.

Tickets & info Sacré-Coeur

Adres: 1 Parvis du Sacré-Coeur, 75018 Parijs
Metro: Halte Anvers (lijn 2)
Tickets:

Basiliek
Gratis entree

Koepel
Standaardprijs tickets vanaf € 6,00
0 t/m 3 jaar gratis entree / 4 t/m 15 jaar vanaf € 4,00

Tips voor uw bezoek aan Sacré-Coeur in Parijs:

TIP 1: Let op uw kleding, een korte rok of short is niet toegestaan in de basiliek

TIP 2: Een leuke manier om Sacré-Coeur & Montmartre te ontdekken is via een 2 uur durende wandeltour incl. gids (Reserveer online) voor slechts 15 euro per persoon.

Geopend:

Basiliek
Dagelijks geopend van 06:00 tot 22:30u

Koepel
Mei t/m september dagelijks geopend van 08:30 tot 20:00u
Oktober t/m april dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00u

Gesloten: Niet van toepassing (gehele jaar geopend)

De Sacré-Coeur is een prachtige witte basiliek in Parijs. De basiliek bevindt zich op de top van de heuvel van Montmartre en is van verre al te zien. Het uitzicht vanaf Sacré-Coeur is spectaculair, op de Eiffeltoren na is dit het hoogste uitkijkpunt van Parijs.

Sacré-Coeur bezoeken

Aan de voet van de heuvel treft u een trap naar Sacré-Coeur toe, dit is een behoorlijke klim van meer dan 200 treden. Ziet u het niet zitten om de klim naar boven te maken dan kunt u ook gebruik maken van de 'kabeltram' (Funicularie de Montmartre). Als u een metrokaartje heeft gekocht dan heeft u gratis toegang tot de kabeltram.

De basiliek is één van de drukst bezochte kerken in Parijs. Toegang tot de basiliek is gratis. Voor toegang tot de koepel heeft u een toegangsbewijs nodig. Let voor een bezoek aan Sacré-Coeur goed op uw kleding, een korte rok of short is in de basiliek niet toegestaan. Het gebruik van een foto/videocamera is helaas niet toegestaan in Sacré-Coeur.

Tickets Sacré-Coeur in ParijsVoorzijde Sacré-Coeur - stock.adobe.com
Sacré-Coeur in Parijs bezoekenInterieur Sacré-Coeur - stock.adobe.com

Geschiedenis Sacré-Coeur

Tussen 1875 en 1914 is Sacré-Coeur gebouwd ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers van de Frans Duitse oorlog van 1870. De ontwerper van de basiliek is Paul Abadie. De bouw van Sacré-Coeur verliep moeizaam, vooral het aanleggen van de fundering en het plaatsen van de 19 ton wegende klok (bel) bleken flinke uitdagingen.

Voor de bouw van Sacré-Coeur is travertijn gebruikt, dit is een Franse kalksteen die bij regen een wit kalklaagje aanmaakt. Deze steensoort zorgt voor de kenmerkende witte kleur van de basiliek.

Het interieur van Sacré-Coeur is rijkelijk versierd, u treft er prachtige schilderijen en beeldhouwwerken. Boven het altaar ziet u de bezienswaardigheid van de basiliek, een indrukwekkend grote mozaïek van Christus met gespreide armen (Christus in majesteit.)


Video: Sacré-Coeur Parijs

 


Hoe komt u bij Sacré-Coeur?

De metro is een handige en vlotte manier om Sacré-Coeur te bezoeken. De basiliek is te bereiken via lijn 2 – halte Anvers.

Bij Sacré-Coeur bevindt zich een halte voor de Hop on Hop off bussen van Parijs. Klik hier voor extra informatie.

Sacré-Coeur Parijs